Vreme logo

"Gde je nestala novinarska solidarnost u Srbiji?" tema je tribine koja će biti održana u Press centru UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd) u četvrtak, 28. novembra 2019. godine sa početkom u 10:30 časova. 

Poslednjih godina, sve međunarodne organizacije izveštavaju o ozbiljnom padu medijskih sloboda u Srbiji. Pritisak na medije ne jenjava, bilo da je reč o ekonomskom ili o političkom, a ne preza se ni od otvorenih pretnji i fizičkih napada.

U takvim okolnostima, šta se dešava sa novinarskom solidarnošću? I Kodeks novinara Srbije preporučuje solidarnost kada su ugroženi standardi profesionalnog postupanja novinara. Da li su novinari dovoljno glasni kada se njihovim kolegama onemogućuje da profesionalno obavljaju svoj posao? Ili je možda bolje pitanje, zašto nisu?

O retkim, ali vrednim primerima novinarske solidarnosti, o nužnoj potrebi da se glas novinara čuje, s druge strane o tišini, kao i o tome da li  se u novinarskoj solidarnosti možda krije deo rešenje ka slobodnijoj medijskoj sceni i dostojanstvu same profesije, samo su neka od tema koje ovo pitanje otvara.
Učesnici:
- Dragana Pejović,
Udruženje novinara Srbije – UNS
- Željko Bodrožić, Nezavisno udruženje novinara Srbije – NUNS
- Veran Matić, Asocijacija nezavisnih elektromskih medija – ANEM
- Norbert Šinković, Nezavisno društvo novinara Vojvodine - NDNV
Moderator: Radmilo Marković, novinar nedeljnika „Vreme“

 Osoba za kontakt: Aleksandar Aleksić – mob: 063/342-287

  Direktan prenos događaja možete pratiti putem Live stream rubrike.

Tribina je sastavni deo projekta „Država i solidarnost“ – Pogled uprt u evropsko pravo“ koji finansira Evropska unija (preko Delegacije EU u Srbiji) kroz medijski program.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE