MarjanVujanacBrus005

Brus, 09.12.2019 - Marjan Vujanac iz Raške, koja je u doba Nemanjića bila prestonica Srbije, krenuo peške na hodočašće do manastira Hilandar i na svom putu danas je prošao kroz Brus. Prenoći će u naselju Ravni a ujutru nastavlja svoj put preko Blaca do Prokuplja...

U današnjem razgovoru sa Marjanom saznali smo da je je profesionalni vozač koji je za volanom prešao par miliona kilometara. Na pokloničko putovanje krenuo je iznenada bez neke fizičke pripreme i bez logističke podrške, takoreći nepripremljen ali kako Marjan kaže "rođen sam spreman".

StojanB MarjanV

Veliku podršku i pomoć ima i od svog prijatelja i sugrađanina Stojana Bogojevića koji mu je dao savete ali i opremu koju koristi. Marjan je pre sedam godina išao biciklom od Raške do Ostroga da bi potom Stojan išao pešice a sada on prati Stojana i ide peške posle njega na hodočašće na Svetu Goru, u manastir Hilandar. 

MarjanVujanacBrus006

Hodočašće posvećuje svima zaljubljenima koji veruju u pravu ljubav, kao i svojoj najvećoj ljubavi a sve zahvaljujući Svetom Savi. Želi da svi ljudi veruju svom srcu i tako nikada neće pogrešiti.

MarjanVujanacBrus003Marjan planira da stigne na Svetu Goru  do 27. decembra, a posle Brusa i naselja Ravni gde je prenoćio put nastavlja preko Blaca, Prokuplja, Leskovca, Vranja, Kumanova...

MarjanVujanacBrus001

Ukoliko primetite Marjana na putu ka manastiru Hilandar pozdravite ga i upitajte da li mu je potrebna kakva pomoć jer na pokloničko putovanje je krenuo sam bez logističke podrške. Zato smo mi tu da Marjan nije sam... a svaka podrška i topla reč značiće mu u ovom hladnom vremenu na njegovom hodočašću do manastira Hilandar.Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE