Zabrana KrivaReka012020

Brus,24.01.2020. Već duže vreme u medijima je zastupljeno da se budućnost i napredak Srbije zasniva na razvoju ekonomije, poljoprivrede, turizma, IT sektora... Pitanje je "Da li se opština Brus razvija i napreduje, i koliko?"

Jedan od primera je i trenutna situacija na deonici puta od Krive Reke do krivine na Rendari, ka Ski centru Kopaonik, u dužini od nekih 10 kilometara. Iako je selo Kriva Reka udaljeno od Ski centra Kopaonik oko 17 kilometara ova deonica do krivine na Rendari, odnosno Šiljači, ne održava se redovno u zimskim mesecima već godinama pa su meštani sela primorani da do Kopaonika dođu preko Milentije pa na Brus i Brzeće ili na Ploču i Jošaničku Banju što im je mnogo dalje - oko 65 kilometara.

KrivaReka zabrana0120b

Ove zimske sezone 2019/20 postavljen je saobraćajni znak da je Zabrana saobraćaja za vozila na deonici Kriva Reka - Kopaonik

KrivaReka zabrana0120a

kao i na deonici Kopaonik - Kriva Reka.

Ispada da iako je put možda očišćen od snega, odnosno prohodan, saobraćaj za vozila  je u svakom slučaju zabranjen i svako ko se bude kretao ovom deonicom biće sankcionisan od strane saobraćajne policije. 

KReka 140219b

Tokom zimskih meseci meštani koji rade na Kopaoniku ili u Brzeću primorani su da putuju preko Brusa i Brzeća 65 kilometara, ako im je prohodan put kroz zaseoke, a Kopaonik im je što se kaže "pred kućom",  ili da tokom zimske sezone iznajme stan u Brusu kako bi mogli da putuju na posao redovno.

KrivaReka0401202

Možda zvuči neverovatno i prosto je nemoguće da nadležni u Opštini Brus već godinama ne iskoriste blizinu Ski centra Kopaonik i da se selo Kriva Reka razvija u pravcu etno turizma kako bi selo oživelo i postalo prepoznatljivo mesto za odmor ali i primer pravilnog i planskog razvoja seoskog turizma.
I dalje se pitamo "Da li se opština Brus razvija i napreduje, i koliko?"
Nenad Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 84241395
Na zalost,prioriteti opsinara su povecanje sredstava za kafanske racune,nenamensko trosenje para,punjenje dzepova i slicno.Razvija se Opstna po plocicama,i kvadratu,deo izvođacu,deo u dzep.
| 1 -1
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE