Brus Stab163201

Brus,16.03.2020. - Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Brus koja je održana danas, u vezi sa proglašenjem vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, shodno nastaloj situaciji doneti su sledeći zaključci i preporuke:

1. Formirani su: Stručno operativni tim za hitno i organizovano reagovanje u slučaju pandemije-epidemije zaraznih bolesti, Stručno operativni tim za praćenje rada javnih i drugih objekata i Stručno operativni tim za praćenje stanja u ekonomiji na teritoriji opštine Brus.

2. Obavezuju se direktori i rukovodioci svih javnih ustanova, preduzeća i službi da pristupe edukaciji svojih radnika kako bi se širenje virusa svelo na najmanju moguću meru i odrede koordinatore za punu primenu sprovođenja mera u svojim objektima, odnosno organizacijama.

3. Obavezuju se direktori ustanova, preduzeća i službi da pojačaju sanitarne mere zaštite, dezinfikuju svoj radni prostor, nabave i upotrebljavaju zaštitna sredstva.

4. Evidentirati sva lica koja su došla sa ugroženih područja zahvaćena virusom i o tome obavestiti stručno operativni tim za epidemije-pandemije koji će preduzeti dalje neophodne mere.

5. Sve javne službe, ustanove, preduzeća, apoteke, banke i drugi koji obavljaju svoje aktivnosti preko šaltera u radu sa strankama uskladiti svoj rad tako da u datom trenutku za svakim šalterom može se naći samo po jedno lice na propisanoj udaljenosti uz propisane mere zaštite.

6. Rad ugostiteljskih objekata, kladionica i drugih javnih objekata biće ograničen u vremenu od 08:00 do 20:00 sati, a Stručno operativni tim za praćenje rada objekata koji je sastavljen od radnika inspekcijske službe Opštinske uprave opštine Brus, kontrolisaće primenu ove naredbe.

7. Ugostiteljski objekti (kladionice i drugi javni objekti) ne mogu imati u istom trenutku preko 50 lica u objektu. Vlasnici objekta su u obavezi da upotrebu stolova smanje za 50% uz propisano rastojanje gostiju u objektu.

8. U veće trgovinske objekte, prodavnice i pekare dozvoliti ulazak od 5 do 10 lica istovremeno u zavisnosti od veličine objekata pridržavajući se propisanog rastojanja kupaca. Angažovati sve raspoložive kase za naplatu kako bi se izbeglo stvaranje redova uz što češću dezinfekciju svih radnih površina.

9. Obavezuje se Centar za socijalni rad, da u saradnji sa Crvenim krstom evidentiraju izvrše obilazak starih i bolesnih osoba kojima je u narednom periodu neophodna pomoć u nabavci lekova i drugih namirnica.

10. Angažovati volontere Crvenog krsta da apeluju na starije građanstvo o pridržavanju i sprovođenju mera zaštite, posebno u gradskom jezgru, kao i što kraćem zadržavanju u grupama na javnim površinama.

11. Nabaviti odgovarajuća zaštitna sredstva za radnike javnih ustanova i službi.

12. Obavezuju se Upravnici stambenih zgrada i poverenici Civilne zaštite u mesnim zajednicama i naseljima da pruže pomoć starijim osobama i sprovode mere dezinfekcije svih kolektivnih i radnih prostorija (stepeništa, gelendera, haustora itd).

13. Apeluje se na građanstvo da ne stvaraju kućne zalihe.

14. Prevoznici i drugi učesnici u saobraćaju koji nisu sa teritorije opštine Brus, da se ne zadržavaju prilikom prolaska kroz naseljeno mesto Brus uz obavezno zatvaranje stakala na svojim vozilima.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE