Min InovacijeRS

Beograd, 20.03.2020. -Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije Nenad Popović i Udruženje građana za razvoj tehnološkog preduzetništva „ICT Hub“ iz Beograda pokrenuli su inicijativu da se svi regionalni inovacioni startap centri u Srbiji uključe u program onlajn obuka za startapove i preduzetnike koji su stanari ovih centara, ali i za mala i srednja preduzeća koja posluju u tim sredinama.

Popović je ukazao na to da je ideja da svih 11 regionalnih inovacionih startap centara bude uključeno u program onlajn radionica, predavanja i mentorstava.

Ministar je istakao da je čitava poslovna zajednica, usled krize izazvane širenjem koronavirusa u Srbiji i svetu, prinuđena da komunikaciju obavlja putem video-platformi.

On je objasnio da značajan broj startap kompanija i preduzetnika, koji su stanari pomenutih centara, već koristi ove platforme, ali da lokalna privreda, posebno mala i srednja preduzeća, nije upoznata sa ovim alatima i još za to nema izgrađene kapacitete.

Zato želimo da zajedno sa našim partnerima iz Udruženja „ICT Hub“, potpuno besplatno, obučimo lokalnu privredu da koristi ove platforme i da joj pružimo pomoć da se prilagodi novonastalim okolnostima i da sa što manje posledica prevaziđe ovaj period krize, poručio je ministar.

Prema njegovim rečima, uloga regionalnih inovacionih startap centara u narednom periodu jeste da se mala i srednja preduzeća u svim regionima u Srbiji osposobe da koriste onlajn platforme i da tako nastave da vode svoje poslovanje i komunikaciju sa partnerima, dobavljačima i zaposlenima.

Za Srbiju i čitav svet, posle ove krize, dolazi novo vreme u kojem će se napuštati stari modeli poslovanja i uvoditi novi alati i najsavremenije platforme za komunikaciju, naveo je Popović i dodao da je ova situacija istovremeno i šansa za pojedina preduzeća da unaprede svoje digitalne kapacitete.

Programe onlajn obuka i radionica sprovodiće Udruženje „ICT Hub”, a korisnici će biti zajednice okupljene oko regionalnih inovacionih startap centara u Kruševcu, Pirotu, Subotici, Čačku, Staroj Pazovi, Valjevu, Zrenjaninu, Gornjem Milanovcu, Užicu, Priboju i Svilajncu.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE