PKS RPKKrusevac

Kruševac, 22.03.2020. -Regionalna privredna komora Rasinskog upravnog okruga tokom vanrednog stanja redovno prati situaciju na terenu i u svakom trenutku stoji na raspolaganju privrednicima. Uspostavljena je kompletna logistika u novonastaloj situaciji a u cilju obaveštavanja privrednika redovne su i izjave za medije:

"Privredna komora Rasinskog upravnog okruga prati sve instrukcije Vlade i predsednika Aleksandra Vučića i savetuje sve građane da ostanu kod kuće.

Sa druge strane, kako bi se privredni život odvijao nesmetano, PKS RPK Kruševac je u komunikacija sa Kabinetom predsednika PKS Marka Čadeža, privrednicima dala sve potrebne instrukcije za rad u vanrednom stanju.

Za sada sve veće firme: Cooper Tires, Trayal korporcija, PPT Petoletka, Namensta, Zaptivni elementi, PPT TMO, Henkel, Armature u Rasinskom upravnom okrugu rade, osim kompanije Kromberg koja je po nalogu svoje centrale iz Nemačke obustaviila proizvodnju na dve nedelje, a radnicima za to vreme obezbedila paćeno odsustvo. Isto važi za male i za srednje firme.

Uspostavljena je kompletna logistika u vanrednom stanju. Takođe, imamo izuzetnu saradju sa prevoznim kompanijama koje su privredi izašle u susret i autobuse stavile na raspolaganje privrednim subjektima za prevoz radnika na putu od kuće do posla i obrnuto. Još jednom napominjemo da se ovo ne odnosi na građanstvo koje molimo da ostane kod svojih kuća i prati instrukcije .

Kada je reč o trgovinama, 4 trgovinska lanca (Maxi, Roda, Lidl i Dis) i 21 trgovinski objekat je jutros bio u periodu od 04h do 07h, na raspolaganju penzionerima. Trgovine su dobro svabdevene svim osnovnim životnim namirnicima kao i sredstvima za higijenu. Veleprodaje u magacinskim prostorima imaju dovoljnu količinu robe na raspolagaju.

U Rasinskom okrugu prehrambena industrja radi: Branko Perišić i sve manje pekare rade, mlekare takođe, radi i drvna industrija, i ambalažeri. Klanična industrija nesmetano radi i tržište je snabdeveno dovoljnom količinom mesa i mesnih roizvoda.

Privreda Rasinskog okruga radi, i mi ćemo se maksimalno potruditi da tako ostane i u narednom periodu.

Molimo vas da slušate preporuke Vlade i ostanete kod svojih kuća." obaveštavaju iz PKS RPK Kruševac

izvor:krusevac.pks.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE