Brus zgradaOpstine

Jedna od propisanih zdravstvenih mera u cilju sprečavanja širenja korona virusa COVID-19 jeste i dezinfekcija stambenih prostorija kao i zajedničkih stambenih prostorija, naročito ulaza, hodnika i podruma stambenih zgrada koja se vrši rastvorom hlornog preparata.

"Dezinfekciji pristupite odmah na sledeći način. Najbolje je upotrebiti natrijum hipohlorit (varikina - snežnik) 100 ml varikine na 5 litara vode. Rastvor se sipa u leđnu kantu i isprskaju se površine sa kojih je prethodno uklonjena nečistoća i prljavština. Dezinfekcija traje pola sata. Gelendere u stambenim zgradama a može i u kućama prebrisati istim rastvorom.
Postupak ponoviti 3 puta kao i svaki put kad se kontaminira. Prilikom dezinfekcije poda obavezno upozoriti ljude na klizav pod. Čuvajte se i budite istrajni.
Čuvajte sebe  i svoje bližnje striktno se pridržavajući svih propisanih zdravstevnih mera tokom vanrednog stanja a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa COVID-19" - rekao je dr Ilić Zoran, šef Operativnog tima za zdravstvenu zaštitu opštine Brus.

Više o korona virusu COVID-19 i preventivnim merama zaštite pogledajta OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE