Raska Opstina

Raška, 25.03.2020. -Dva pacijenta sa teritorije opštine Raška pozitivna na koronavirus KOVID 19 saopštio je danas predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić.

Predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić apeluje na građane da ne paniče i da se pridržavaju socijalne izolacije - da ostanu u svojim domovima i na minimum svedu kretanje.

"Dva pacijenta sa teritorije opštine Raška, čiji su uzorci iz kraljevačke bolnice juče poslati na testiranje, pozitivna su na virus KOVID 19. Radi se o muškarcima 1976. i 1980. godište.
Oni su se sa simptomima suvog kašlja i povišene temperature javili Ambulanti za akutne infektivne bolesti pri Domu zdravlja Raška. Nakon dijagnostike, a u dogovoru sa epidemiologom Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, upućeni su na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kraljevo. Pacijenti su iz Raške transportovani odvojeno, sanitetskim vozilima. Nakon testiranja, potvrđeno je da su zaraženi korona virusom. Jedan pacijent je pušten na kućno lečenje uz obaveznu izolaciju, dok je drugi hospitalizovan. Kod oba pacijenta prisutno je zapaljenje pluća, ali je, kako kažu lekari, njihovo stanje zadovoljavajuće. Nadležni rade na evidentiranju njihovih kontakata." objavljeno je na FB nalogu Ignjata Rakitića, predsednik opštine Raška

Apeluje se na građane da ne paniče i da se pridržavaju socijalne izolacije - da ostanu u svojim domovima i na minimum svedu kretanje uz sve propisane zdravstvene mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa COVID-19


Na teritoriji Kraljeva, Vrnjačke Banje i Raške, koji su u nadležnosti Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, trenutno je pod nadzorom 750 lica koja se nalaze u samoizolaciji.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE