MinZdravljaRS

Beograd, 28.03.2020. -Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar saopštio je danas da je u našoj zemlji do sada koronavirusom zaraženo 659 osoba, pri čemu su tokom dana zabeležena dva nova smrtna ishoda usled posledica zaraze ovim virusom.

Lončar je na redovnoj konferenciji za novinare u Palati Srbija naveo da je u poslednja 24 časa testirana ukupno 371 osoba, a da je rezultat bio pozitivan u 131 slučaju.

On je precizirao da se na bolničkom lečenju trenutno nalazi 334 ljudi, od kojih je 49 osoba na respiratoru, pri čemu je devet pacijenata u veoma teškom stanju.

Ministar je naveo da su novi smrtni slučajevi zabeleženi u Infektivnoj klinici, gde je preminula jedna žena, kao i u Nišu, gde je reč o muškarcu koji je 1957. godište.

Lončar je rekao da su ova dva pacijenta imala i više hroničnih bolesti.

On je ponovio da građani moraju da shvate da svi kontakti moraju da budu svedeni na minimum, i najavio da će zabrana kretanja biti produžena vikendom, jer je, kako je ocenio, neshvatljivo da je u trenutnim okolnostima, i pored svih apela nadležnih, u Beogradu ovoliko ljudi na ulicama.

Epidemiolog Predrag Kon upozorio je na to da se u našoj zemlji beleži strmi porast obolelih, i ponovio da se kontakti moraju zaustaviti, ako treba i rigorozno.

Kon je rekao da se nijednom nije dogodilo ovo što se događa sada, da je država tako čvrsto stala iza struke, a struka kaže da je jedino rešenje prekid svakog kontakta i zatvaranje u kuće.

Do sada se išlo na to da se ne donose najrigoroznije mere, ali ako bude moralo i one će biti uvedene, poručio je on.
izvor:srbija.gov.rs
Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivne mere zaštite OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE