KS obilazakpomoci03420

Kruševac,03.04.2020. Gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović danas je obišla magacin sa paketima pomoći za penzionere starije od 65 godina, čija je podela pri kraju.

Zahvaljujući Gradu Kruševcu i Klubu privrednika Kruševca, za preko 31.000 penzionera starijih od 65 godina, sa teritorije grada obezbeđeni su paketi pomoći sa osnovnim životnim namirnicama i dezinfekcionim sredstvima.

Osim za penzionere, odlučeno je da se nastavi ova humanitarna akcija proširenjem broja korisnika paketa pomoći i na socijalno najugroženije porodice prema podacima Saveta mesnih zajednica na čijoj su teritoriji naseljeni.

Svi volonteri su angažovani na terenu u cilju što brže distribucije paketa.

Gradonačelnik Jasmina Palurović zahvalila se Klubu privrednika, koji je pružio dragocenu pomoć i učešće u realizaciji ove akcije, apelovala na građane za malo strpljenja oko isporuke paketa i ponovila da se dosledno, disciplinovano i odgovorno poštuju odluke Vlade Republike Srbije.

Podsetila je da su na oko 200 lokacija u gradu raspoređeni rezervoari kapaciteta 1.000 litara sa besplatnim dezinfekcionim sredstvom (natrijum-hipohloritom) koje se koristi za dezinfekciju ruku, podova i čvrstih površina.

JKP "Kruševac" u saradnji sa gradom i Štabom za vanredne situacije nastavlja režim pojačane higijene u gradu i na selu - pranje ulica i dezinfekcija i prskanje zgrada.

Pod posebnim režimom sanitarne zaštite i dezinfekcije i dalje su ustanove od posebnog značaja (Opšta bolnica, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravlje).

Gradski štab za vanredne situacije i dalje prati situaciju na terenu u svim segmentima i na raspolaganju je građanima 24 sata.
izvor i foto:krusevac.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Žarko Milosavljević 58d
Sta dobijaju ljudi koji nemaju nikakva primanja. Sram vas bilo
| 0 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE