Iako je Radoica Milosavljević pre tri meseca kupio, a pre mesec i po dana potpisao kupoprodajni ugovor sa Agencijom za privatizaciju za Radio-televiziju Brus, ova medijska kuća sve ovo vreme ne emituje program.
Petoro zaposlenih u ovom mediju je odmah posle održavanja Javnog nadmetanja na kom je proglašen kupac, dalo otkaze, tako da je Radoica Milosavljević kupovinom RTV Brusa dobio medij bez ijednog radnika. 

Po nezvaničnim informacijama do kojih je došlo Udruženje novinara Srbije, troje od petoro bivših zaposlenih RTV Brus zaposlilo se u Kulturnom centru Brusa u kom proizvode “Brusku hroniku” koja se emituje na RTV Kruševac.

Proizvođač ovog medijskog sadržaja je opština Brus, što je suprotno Zakonu o javnom informisanju i medijima koji nalaže da lokalne samouprave ne mogu biti proizvođači medijskih sadržaja.

Novi direktor Radio-televizije Brus biće Dragoslav Vučeković koji je za UNS izjavio da će narednih dana konačno ova medijska kuća početi sa emitovanjem programa posle skoro tri meseca pauze.

Izvor:uns.org.rs  


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE