EuProgres kalendar
Dodela nagrada autorima i autorkama najboljih radova na likovnom konkursu „Evropa u mom kraju“, kao i promocija kalendara Evropskog PROGRESa za 2016. godinu biće održani u sredu, 16. decembra 2015. godine u Leskovcu, u Kulturnom centru, sa početkom u 13:00 časova.

Likovni konkurs na temu „Evropa u mom kraju“, organizovan je tokom oktobra i novembra ove godine, sa ciljem da podstakne srednjoškolce da razmišljaju o potencijalnim projektima u sopstvenom kraju koji bi doprineli kvalitetu života lokalne zajednice, naročito mladih, te da svoje ideje i likovno predstave.

Na ovogodišnji konkurs pristiglo je 117 radova iz 29 srednjih škola jugoistočne i jugozapadne Srbije. Žiri, na čelu sa akademskim slikarom Dragoljubom Stankovićem-Čivijem, odabrao je 12 najboljih likovnih radova koji će se naći na stranama kalendara Evropskog PROGRESa za 2016. godinu. Dvanaest učenika, kao i najbolja škola, će biti nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima.

Rezultati konkursa mogu se naći na internet stranici Evropskog PROGRES-a: http://www.europeanprogres.org/rezultati/sr/

Organizovanjem konkursa, Evropski PROGRES je nastavio tradiciju koju su prethodnih godina u jugozapadnoj i južnoj Srbiji organizovali evropski razvojni programi EU PROGRES, PRO i MIR.

Sprovođenje Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS.

U program Evropski PROGRES su uključene 34 lokalne samouprave – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE