Azdejkovic Milos2
Pre dočeka Nove godine većina firmi sumira rezultate u predhodnoj a već je napravila planove za narednu godinu. Tako je i u JP Direkcija za građevinsko zemljište, puteve, planiranje i izgradnju opštine Brus. Miloš Azdejković, vd direktor JP Direkcija za građevinsko zemljište, puteve, planiranje i izgradnju opštine Brus odnedavno izabran na ovu funkciju ali upoznat je sa većinom radova koji su izvršeni u 2015. godini.

"U 2015. godini bilo je dosta aktivnosti i radova JP Direkcija za građevinsko zemljište, puteve, planiranje i izgradnju opštine Brus. Ono što je bitno počelo se sa rekonstrukcijama i asfaltiranjem ulica kako u samom gradu tako i puteva u pojedinim selima.  U Brusu su asfaltirane ulice Balkanska i Kralja Aleksandra kao i putni pravci u selu Strojinci, Kočine i stari put u Graševcima.
U protekla dva meseca rekonstruisani su i popločani trotoari u samom centru Brusa a radovi su još u toku i radiće se sve dok vremenski uslovi budu dozvolili. Pri kraju je izrada dokumentacije za tehnički prijem novoasfaltiranog puta Blaževo - Boranci.
Počeli su radovi na rekonstrukciji gradskog bazena za kupanje koji će se izvesti u više faza. U prvoj fazi je planirana izgradnja objekta za prečišćavanje i filtriranje vode a u drugoj fazi biće rekonstrukcija bazena. Planirano je da bazen bude u funkciji krjem proleća 2016. godine odnosno pre početka sezone kupanja. 
Tokom letnjeg održavanja puteva nasipani su putevi u pojedinim selima a nasipanjem puteva u Igrošu koje je nedavno završeni i nasipanjem puteva u selu Zlatari završavamo sa letnjim aktivnostima." rekao nam je Miloš Azdejković i nastavio o planovima za 2016. godinu,

Za 2016. godinu pripremamo dokumentaciju za rekonstrukciju i asfaltiranje više ulica i puteva u opštini Brus. Već početkom 2016. godine, čim vremenski uslovi dozvole, počeće radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju ulica Josifa Pančića i Milete Mitrovića a u toku je i  priprema dokumentacije za rekonstrukciju i popločavanje trotoara u ulici Mike Đorđevića kao i produžetka ulice Kralja Petra kako bi se sklopila celina.
Od proleća 2016. godine nastavićemo sa nasipanjem seoskih puteva a rešićemo i problem parking prostora u gradu, u toku je izrada dokumentacije.
U planu je i zamena saobraćajnih znakova i označavanje parking prostora a bezbediće se nepregledne rasksnice saobraćajnim ogledalima - na raskrsnicama koje nadležne službe odrede.
Ono što bih posebno istakao to je da na proleće 2016. godine treba da počnu radovi na gasifikaciji područja Kopaonika, kroz realizaciju regionalnog gasovoda Aleksandrovac – Brus – Kopaonik - Raška - Novi Pazar - Tutin što će prvenstveno biti dobro za hotele na Kopaoniku.
Biće i drugih aktivnosti i radova JP Direkcija o čemu ćemo blagovremeno obavestiti građane a koristim ovu priliku da svima poželim sve najbolje u Novoj 2016. godini i da u krugu porodice provedu Božićne praznike." 

N.Miljković


 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE