U petak 03. aprila 2015. godine, sa početkom u 12 časova, u sali br. 2 Visoke poslovne škole strukovnih studija u Blacu održaće se informativna sesija o procesu dodele bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa pod nazivom „Vreme za uspešne žene“.

Informativne sesije, koje se u periodu od 26. marta do 08. aprila održavaju u Blacu, Vranju, Nišu, Leskovcu, Ivanjici, Novoj Varoši i Novom Pazaru, organizuje program Evropski PROGRES.

Cilj sesija je upoznavanje budućih preduzetnica i predstavnica relevantnih institucija sa svim fazama i neophodnim koracima – od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu do dobijanja bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa. Sve zainteresovane kandidatkinje dobiće informacije o samom procesu koji počinje prijavljivanjem za program obuke, u okviru kojeg će steći osnovna znanja za pripremu biznis planova. Nakon toga moći će da dostave predloge projekata i konkurišu na javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava.

Evropski PROGRES će do jula meseca sprovesti niz pripremnih aktivnosti, nakon čega će biti izabrani najuspešniji projekti kojima će biti dodeljena bespovratna pomoć i pokrenuto najmanje 40 preduzeća u vlasništvu žena.

Informativna sesija u Blacu se održava za učesnice iz opština Blace, Brus, Kuršumlija, Prokuplje i Žitorađa. Poziv je otvoren za sve nezaposlene žene ovih opština, registrovane na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

izvor:blace.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE