Informativna sesija
o procesu dodele bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa pod nazivom „Vreme za uspešne žene“ u organizaciji Evropskog progresa biće održana u petak, 3. aprila 2015. godine u  Blacu, u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija, sala br.2. sa početkom u 12 časova.

Cilj informativnih sesija je upoznavanje budućih preduzetnica i predstavnica relevantnih institucija sa svim fazama i neophodnim koracima - od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu do dobijanja bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa bez ograničenja vrsta delatnosti.

Sve zainteresovane kandidatkinje, dobiće informacije o samom procesu koji počinje prijavljivanjem za program obuke u okviru koje će steći osnovna znanja za pripremu biznis planova. Nakon toga kandidatkinje će moći da dostave predloge projekata i konkurišu na javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava.

Na sesiji će se predstaviti i žene preduzetnice koje su uspešno već započele samostalno poslovanje uz pomoć bespovratnih sredstava dodeljenih preko prethodnog  trogodišnjeg programa EU PROGRES.

Poziv je otvoren za sve nezaposlene žene, registrovane na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i koje imaju trajno boravište u jednoj od trideset i četiri opština koje učestvuju u realizaciji aktivnosti programa Evropski PROGRES.

Informativna sesija u Blacu se održava za učesnice iz sledećih opština: Blace, Brus, Kuršumlija, Prokuplje i Žitorađa.

Do sada su održane informativne sesije u Vranju, Nišu i Leskovcu a nakon Blaca slede još tri informativne sesije u sledećim opštinama i gradovima: Ivanjica, Nova Varoš i Novi Pazar.

Informativnim sesijama počinje niz pripremnih aktivnosti koje će program Evropski PROGRES sprovesti u periodu od marta do jula 2015. godine. Nakon tog perioda biće izabrani najuspešniji preduzetnički projekti kojima će biti dodeljena bespovratna pomoć i pokrenuti najmanje 40 preduzeća u vlasništvu žena.

Dnevni red informativnih sesija po opštinama i gradovima je dostupan na veb stranici programa:http://www.europeanprogres.org/vest/sr/197/Vreme-za-uspesne-zene-kako-do-bespovratnih-sredstava-za-pokretanje-zenskog-biznisa/ 

U program Evropski PROGRES su uključene 34 lokalne samouprave – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE