Meteorolozi za naredne dane najavljuju visoke temperature vazduha a za sredu 08. jula 2015. godine prognozirane su temperature oko 37 C.
Kako po prognozama RHMZ teritoriju Srbije očekuje veoma toplo i sparno vreme, BrusONLINE je posetio direktora JKP "Rasina" Brus, Ivana Jeličića, kako bi saznali pojedinosti oko vodosnabdevanja za naredne dane kao i tokom leta 2015. godine.

S obzirom da su najavljene visoke temperature kakvo je stanje sa vodosnabdevanjem u opštini Brus? Ima li dovoljne količine vode i da li su možda planirane restrikcije?
Za sada je situacija dobra. Izveštaji radnika sa terena koji održava i izvorište vode pokazuju da za sada ima dovoljno vode za snabdevanje i restrikcije nisu u planu. Ali ako usled najavljenih vrućina dođe do nekontrolisanog trošenja vode sa gradskog vodovoda, tu mislim na polivanje, može se desiti da dođe i do restrikcija. 
Ovim putem apelujem na građane opštine Brus da u periodu najavljenih visokih temperatura vodu iz gradskog vodovoda ne koriste za polivanje kako bi svi potrošači imali redovno snabdevanje.

Da li se redovno kontroliše ispravnost vode iz gradskog vodovoda?
Zavod za javno zdravlje Kruševac redovno kontroliše vodu iz gradskog vodovoda, redovno se rade izveštaji i prati se ispavnost vode. Voda iz gradskog vodovoda koju koriste građani Brusa je u svakom pogledu ispravna.

Koje su trenutno aktivnosti radnika JKP „Rasina“?
Osim redovnih aktivnosti na zahtev Turističke organizacije Opštine Brus, koja je nosilac posla izgradnje bazena u Bruskoj banji, izašli smo u susret što u ljudstvu što u mehanizaciji i uzeli smo učešće u radovima na izgradnji bazena.Radovi idu po planu. Odmah po ispunu zidova betonom nasipaće se zemljom sa strane kako bi se površina oko bazena izravnala. Zatim će se nasuti pesak, postaviti rešetke i behaton kocke oko bazena. Takođe uradiće se hidroizolacija i plastifikacija unutrašnjosti bazena kao i svi ostali radovi po projektu. 

 

Izveli smo i radove na separatnoj kanalizaciji kod stambenih zgrada iznad "Srednje škole" a u toku su vodovodno kanalizacioni radovi kod novoizgrađene hladnjače u Tršanovcima.Radimo i na uklanjanju građevinskog objekta kod Gradskog parka u Brusu.

I u Brzeću imamo redovne aktivnosti a tokom turističke sezone smeće odvozimo četvrtkom i nedeljom sve u zavisnosti od posećenosti turističkog naselja.

Koji radovi su u planu uskoro i na kojim lokacijama?
Planiramo izgradnju dela kanalizacije na Rosulju. Zatim u planu su vodovodno kanalizacioni radovi u u Rasinskoj i u još nekim ulicama u Ivezićima.

U nedelju 12. jula 2015. na Petrovdan je vašar, kako teku pripreme?
Kao i uvek. Mesta za robne tezge će biti numerisana a cene nisu menjane i iste su kao za prošli vašar. Biće pojačan rad pojedinih službi kako bi grad uveče, odmah posle vašara bio čist.
Stočnu pijacu nismo stigli da pokrijemo jer smo radili neke druge poslove ali čim završimo gradnju bazena prelazimo na radove na stočnoj pijaci. Kao što se zna tamo postoji mokri čvor, voda i mobilni toaleti, zatim napravljena je rampa i vaga. Za ovaj vašar kupci neće plaćati ulaz kao ni usluge merenja stoke.

Da iskoristim priliku da Vas pitam dokle se stiglo sa projektom zamene vodovodnih cevi od Vlajkovaca do izvorišta?
U toku je nadzor nad projektom Javno privatnog parterstva koji predviđa zamenu azbestnih cevi od Vlajkovaca do izvorišta. U proceduri je i radiće se uskoro. O toj temi biće uskoro više reči.

N.Miljković
 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE