ZemljaMeda film1020

Počele su prijave za gledanje filma "Zemlja meda", koji će biti prikazan 9. oktobra, u okviru festivala dokumentarnog filma "Evropska saradnja: filmska priča".

Onlaj festival dokumentarnog filma "Evropska saradnja: filmska priča" koji se održava u period 07 - 09. Oktobar je trodnevni festival dugometražnog dokumentarnog filma, u organizaciji Ministarstva za evropske integracije.
Festival je tradicionalno posvećen obeležavanju i promovisanju Dana evropske teritorijalne saradnje, koji je Evropska unija ustanovila 2013. godine. Obeležavanjem ovog dana Srbija se pridružuje dešavanjima koja se ovim povodom, tokom septembra i oktobra, organizuju u više od 40 zemalja širom Evrope.

U okviru festivala biće prikazan dokumentarni film „Zemlja meda“ (In Praise of Nothing)(Honeyland), 2019, Severna Makedonija, 87′,r.Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov)

ZemljaMeda film

Poslednja pčelarka u Evropi mora da sačuva svoje pčele i vrati prirodnu ravnotežu u Zemlju meda. Elegantno obučena u živopisnu bluzu i sa smaragdnom maramom na glavi, Hatidže Muratova gazi krševitim, ali spektakularnim balkanskim predelom na svom putu ka koloniji pčela koju uzgaja. Živi sa svojom bolesnom majkom Nazife, u maloj kolibi bez struje, u nenaseljenim planinama Makedonije i ne poznaje drugačiji život jer češće viđa pčele, nego ljude.
Kada porodica pčelara nomada uđe na njenu teritoriju, njen način života i egzistencija bivaju ugroženi.

Onlajn projekcija preko linka koji će biti dostupan u periodu od tri sata. Broj gledalaca je ograničen, a prvih 300 koji se prijave, dobiće pristupne parametre za gledanje filma. Film je ograničen na gledaoce iz Srbije.

Prijave za film počele su u ponedeljak, 28. septembra 2020, preko formulara OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE