Leposavic KUD0221AbuDabi1

Leposavić,07.02.2021. KUD Kopaonik Leposavić po drugi put učestvuje na internacionalnom festival svetske kulturne baštine u Abu Dabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao predstavnik Republike Srbije.

Leposavic KUD0221AbuDabi2

"Po dolasku u Abu Dabi i smeštaju u hotel imali smo četiri javna nastupa a narednog dana posetio nas je ambasador Srbije g-din Vukićević Stanimir koji nas je ugostio  pružio svu podršku pri boravku i prezentaciji Srpske kulture, tradicije i folklora.
Ovaj festival je prezentacija bogate raznolikosti baštine Emirata i  svetske baštine a prava je inspiracija i podsticaj za širenje kulturnih vrednosti, Nastup KUD Kopaonik na ovom festivalu je veoma primetan i već smo imali 52 javna nastupa a tim tempom ćemo trajti do završetka festivala, to je 20. februar." -  rekao je Đorđe Lakušić umetnički director KUD Leposavić

Leposavic KUD0221AbuDabi3a

Ovaj festival prate i drugi događaji kao što su štandovi učesnika sa raznolikom robom, revije sokolarstva, razna druga takmičenja I vatrometi...

Među brojnim učesnicima kao što je Jordan, Indija, Egipat, Argentina, Maroko i drugi KUD Kopaonik je dobio za čast da predstavi Srbiju što će sigurno učiniti na najbolji mogući način svojim folklorom kroz pesmu, igru I narodnu nošnju.
izvor i foto:kudkopaonik.org

Video prilog pogledajte OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE