KArlovacka 150622a

Sremski Karlovci 24.06.2022. Na završnoj svečanosti u čast maturanata, održanoj u sredu, 15. juna 2022, u dvorištu Karlovačke gimnazije, pred mnogobrojnom publikom, sačinjenom od roditelja, staratelja, rodbine i prijatelja, dodeljene su nagrade najboljima u ovoj generaciji karlovačkih đaka (2018/2022), u vidu diploma i knjiga, a uručio ih je direktor, Branko Stojkov.

DaanijelaMilenkovic 0522Kg

Nagrada Đak generacije, odlukom Nastavničkog veća, dodeljena je Danijeli Milenković, IV5.

Nagrada „Teodora Petrović” – za najznačajnija postignuća iz oblasti društvenih nauka – uručena je Danijeli Milenković, IV5.

Nagrada „Kosta Petrović” – za najznačajnija postignuća iz oblasti prirodnih nauka – pripala je Nađi Jovičić, IV2.

Nagradu „Branislav Mandić” – za svestranost – ravnopravno su dobile Lena Bursić, IV3, i Nikolina Đenadija, IV2.

Nagradu za najmanji broj izostanaka zaslužila je Danijela Milenković, IV5.

Za najboljeg druga/drugaricu glasali su svi učenici/e završnog razreda i izglasali Nikolu Grujića, IV1.

U ovoj generaciji dvadeset dve učenice dobile su Diplome „Vuk Stefanović Karadžić”: Luna Kaić i Karolina Hardi iz IV1, Ema Isakov, Sara Zdravković, Katarina Bjegović, Nađa Jovičić i Katarina Vidović iz IV2, Lidija Majorski, Jelena Živanović, Jelena Radović, Višnja Vranješ, Lena Bursić, Dunja Mikić, Emilija Kvočka i Sofija Šijaković iz IV3, Nataša Jugović i Danijela Savanović iz IV4, Kristina Jovanović i Danijela Milenković iz IV5, Nevena Mijanović, Teodora Gagić i Mirjana Dugonjić iz IV6.

Od strane škole knjigama su nagrađeni i nosioci prvih, drugih i trećih mesta na državnim takmičenjima: Danijela Milenković, IV5 (srpski, latinski i nemački jezik), Maria Folćan, IV6 (srpski jezik), Aleksandra Isidorović, IV3 (ruski jezik), Marko Paunović, IV2 (engleski jezik) i Konstantin Filipović, IV5 (engleski jezik).

U ime nagrađenih zahvalile su se Lena Bursić i Danijela Milenković, svaka na svoj način. Dobitnica Nagrade „Branislav Mandić”, u duhu nagrade za svestranost, izvela je kompoziciju „Sunflower” (Rex Orange County) – pevala je prateći sebe na instrumentu ukulele.

Karlovacka Danijela15622

Učenica Danijela Milenković koja je ponela titulu najbolje u generaciji rekla je, između ostalog:

„Sećam se 15. decembra davne 2017. godine, kada sam u jednu svesku napisala: Buduća Danijela, ako sledeće godine u ovo vreme budeš karlovački đak, svaka ti čast, to! Sada mi ova rečenica ne znači mnogo, a reč koja bi ovu školu opisala treba izmisliti, jer ona ne postoji, i ova škola ne postoji nigde više sem ovde. Sada se seli u nas i mi je nosimo. Ona ne može više izaći iz nas i mi u nju više ne možemo ući – jer je u nama zauvek.”

U muzičkom delu programa učestvovali su: Hor Karlovačke gimnazije, pod dirigentskim vođstvom Rastka Pavlova, profesora; Ana Relić, Sara Nešić i Maksim Antonić, maturantkinje i maturant KG.

Program je vodila Lena Radulović, učenica trećeg razreda, koja je na početku govorila pesmu Radjarda Kiplinga „Ako”.

Na kraju, svi su pevali Himnu karlovačkih đaka. Naravno, dva puta.
izvor i foto:karlovackagimnazija.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Aljoša 55d
Bravo! Iskrene čestitke! Srećno i uspešno u daljem školovanju!
| 0 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE