BilyanaCincarevic izlozba0722

Beograd 30.06.2022. Izložba ODBRANA I ZAŠTITA Biljane Cincarević biće otvorena u petak 01. jula u Galeriji Nikola Radošević, Uskočka 5 Beograd, sa početkom u 20:00 časova.

U našim epskim pesmama se nalaze skriveni simboli koji nose ključeve za buduće generacije.

Kao u pesmi 'Kosovka devojka' gde ona nosi ritualne elemente - hleb, vino i vodu, na mesto strašne bitke, kako bi podigla ono što je preživelo - oprala rane, nahranila i napojila (ritualnim, pričesnim elementima).

Ne bi li preživeo muški princip i produžio se rod.

Produžilo se takvo zdravo seme.

Kroz ratove su kod nas stradali uvek najbolji, najjači, najhrabriji, najvrliji, najsnžniji.. Najbolji od najboljeg muškog. Ostajali su nejaki, izdajice i slabići.

Kosovka devojka ostavlja skrivene simbole ženama kako bi ponovo podigle taj zdravi, snažni muški princip, gajeći decu, kreirala zdrave odnose, isceljivala transgeneracijske traume. Zdravi, čestiti muški princip predstavlja:

Zaštitnika, seme, kompas, svetionik, Oca, graditelja, intelekt, lidera, karijeru i sve odnose sa svetom oko nas. Falusne i erektivne oblike, trougao, kvadrat.

Ženski princip predstavlja: emocije, Kreatorku, plod, novac, dom, Mudrost, hranu, Majku, životnu energiju, isceliteljku, unutraša psihička stanja. Obrnuti trougao i krug.

Zajedno muški i ženski princip kada su isceljeni i u zdravoj formi, predstavljaju Kosmički ples dualnosti. Kao i Zdravu porodicu, zdravo društvo. Zdravu planetu.

ODBRANA I ZAŠTITA

Ova izložba je posvećena muškom principu.

Posvećena je osnaživanju, isceljivanju i podizanju ugroženog i desetkovanog, zdravog, čestitog i plemenitog muškog u nama i među nama.

Sledeći trag tajnih simbola u srpskim epskim pesmama, koji su nam naši preci ostavili, uvidela sam da postoji medicina i isceljenje za ranjeni muški princip.

Kosovka Devojka je na Kosovo polje posle boja izašla sa ritualnim elementima- vodom, vinom i hlebom, da traži i napoji one koji su preživeli, da bi ih podigla i iscelila. Radi opstanka budućih pokolenja, da zdravo seme da zdravo potomstvo.

Muški princip je zaštitnik, svetionik, kompas, graditelj, intelekt, Otac i seme.

Bez zdravog, čestitog, snažnog i plemenitog zaštitnika, stojimo nezaštićeni na vetrometini gde nova Agenda kroji Novi svet bez zdravog i snažnog muškog. Bez oca, bez zaštitnika, bez muža, bez graditelja, bez sina, bez napredka, mi ne živimo zdrav život niti plešemo Kosmički ples.

Performans na otvaranju ove izložbe zajedno sa svim izloženim radovima je ritual isceljivanja i podizanja zdravog muškog principa.

BiljanaCincarevic BC

Umesto biografije.

Moja umetnost je organske prirode.

Moja umetnost je duhovna.

Moja umetnost je ritualna.

Obnavlja saveze sa Duhom Prirode i zdravim, plemenitim i čestitim Precima.

Moja umetnost moli božansko za izbavljenje i isceljenje.

Moja umetnost tumači i tka skrivene simbole.

Radi očuvanja organske prirode i predačke tradicije.

Za ova i buduća pokoljenja. Da bi očuvali identitet i svetlost duše.

Nemojte propustiti otvaranje izložbe ODBRANA I ZAŠTITA u petak 1. jula u Galeriji Nikola Radošević, Uskočka 5 Beograd, sa početkom u 20:00 časova.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE