Blace LukaDjordjevic0123a

Blace 31.01.2023. Desetogodišnji Luka Đorđević, virtuoz na harmonici, dobitnik je nagrade "Drainac" za 2022. godinu - priznanje koje Opština Blace dodeljuje za rezultate u obrazovanju i kulturi. 

Žiri za dodelu nagrade „Drainac“, koja se decembra meseca svake godine dodeljuje za postignute rezultate u obrazovanju i kulturi, odlučio je da ovu nagradu za 2022. godinu dodeli Luki Đorđeviću iz Trbunja, jer je svojim talentom i radom, postignutim rezultatima u svojoj klasi na prestižnim međunarodnim takmičenjima promovisao i Srbiju i opštinu Blace, pa u potpunosti i zaslužuje nagradu.

Blace LukaDjordjevic0123d

Luka je rođen 20. januara 2013. godine i odličan je učenik III razreda Osnovne škole „Stojan Novaković“, u Blacu i II razreda niže Muzičke škole „Kornelije Stanković“, u Prokuplju, u klasi profesora Dušana Markovića. Za godinu i po dana školovanja u nižoj muzičkoj školi Luka je iskazao svoj nesporni talenat i muzički dar jer je osvajao prestižne nagrade - postao je laureat na tri internacionalna takmičenja:
- Meh fest, u Beogradu, 22. maj 2022. godine,
- Tivat, Crna Gora, 24. jun 2022. godine i
- Internacional Accordion Daysin Prague, u Pragu, Češka, 28. oktobar 2022. godine.

Blace LukaDjordjevic0123e

Na takmičenju u Tivtu talenat desetogodišnjeg Luke Đorđevića primetio je i Mirco Patarini, vrhunski virtouz na harmonici, da bi nedugo posle tog susreta Luka imao priliku da vežba sviranje u prisustvu g-dina Patarinija.

Blace LukaDjordjevic0123b

Lukin uspeh je još jedan dokaz da je opština Blace postala rasadnik mladih talenata koje treba nagraditi i podržavati ih na njihovom putu da istraju u svojim ambicijama, a nagrada „Drainac“ ovom mladom virtouzu na harmonici biće motivacija da još više napreduje, da se usavršava i postiže još bolje rezultate.
TKM


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE