Blace KrvavaGranica0923

U Kulturnom centru Drainac u Blacu biće priređena promocija knjige "Krvava granica", autora Dragutina Dimčevskog, u sredu 13. septembra sa početkom u 18:00 časova.

O knjizi će govoriti brigadni general mr Zoran Lubura, vojnici sa Košara - Nebojša Džamić i Vladan Čkrebo, vojnik sa karaule "Dejan Radanović" - Slaviša Vučetić i autor knjige Dragutin Dimčevski, potpukovnik u penziji - od 9. aprila do 14. juna komandovao je u bici na Košarama.

Kako je to divno napisao jedan od Dragutinovih saboraca, Dragutin nije književnik ali je u teško vreme bio zamenik komandanta 53. graničnog bataljona Prištinskog korpusa i iz njegovih iskustava, zabeleženih na stranicama radnih I privatnih beležnica, nastalo je delo koje pokušavate da pročitate odmah, od korice do korice, ali, ne uspeva se više od jednog poglavlja zbog obilja informacija i emocija koje one bude.

Ovo je argumentovano svedočanstvo ne samo svedoka već i direktnog učesnika borbi na rejonu karaule Košare kao i svega što je prethodilo i onoga što se dogodilo posle. Ovo je jednostavno knjiga koja zaslužuje da se ima, čita i iščitava.

Dragutin Dimčevski, potpukovnik u penziji završio je Srednju artiljerijsku podoficirsku školu i Vojnu akademiju u Zadru.

DragutinDimcevskiUčestvovao je u ratnim sukobima na teritoriji Republike Hrvatske 1991/1992. godine, na Baniji. Tokom 1998. godine učestvovao je u borbi protiv šiptarsko-terorističke tzv. oslobodilačke vojske Kosova. Od 24. marta 1999. godine u odbrani Otadžbine od NATO agresora, a od 9. aprila do 14. juna u toku kopnene agresije, komandovao je u bici na Košarama. Nakon povlačenja i gašenja 53. graničnog bataljona sa Kosova i Metohije, odlazi na dužnost za komandanta 57. graničnog bataljona u Preševo.

Službovao je u Pirotu, Leskovcu, Prizrenu, Đakovici i Preševu.

Odlikovan je Medaljom za zasluge, Ordenom za vojne zasluge sa srebrnim mačevima, Ordenom Narodne armije sa srebrnom zvezdom, Ordenom za hrabrost i Ordenom Belog orla sa mačevima drugog stepena. Više puta je nagrađivan i pohvaljivan. Tri puta je vanredno unapređen. Penzionisan je u činu potpukovnika 1. jula 2004. godine. Autor je knjige „Krvava granica".

Brus 53grb0822e

Promocija knjige "Krvava granica" autora  Dragutina Dimčevskog, potpukovnika u penziji, u sredu 13. septembra sa početkom u 18:00 časova u KC Drainac Blace


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE