OsBrus englBg0923

Sekcija engleskog jezika OŠ „Jovan Jovanović Zmaj" Brus u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda gostuje u OŠ „Mika Petrović Alas" u Beogradu sa svojom priredbom „I have a dream...", u utorak, 26. septembra, povodom Evropskog dana jezika.

"Klub ljubitelja engleskog jezika OŠ Jovan Jovanović Zmaj iz Brusa čine učenici III, IV i V razreda. Naša multimedijalna priredba "I have a dream..." nastala je u saradnji sa muzičkom školom i na engleskom je jeziku, naravno!

Programom naše priredbe želimo da podignemo svest publike I skrenemo pažnju na neka jako bitna pitanja u svetu i društvu, kao što su: ratovi i kako se u stvari treba boriti za svoju zemlju, jednakost svih ljudi, prava dece, briga za planetu Zemlju i svet u kome živimo. Takođe, želeli bismo da skrenemo pažnju i na položaj devojčica u društvu.

Iako su problemi ozbiljni, kao što i naslov kaže, želimo da, iako sa setom, prenesemo i notu optimizma, nadu i veru u čoveka da će učiniti prave stvari za spas svog čovečanstva! I da smo mi, deca, vesnici radosti, čojstva i čovečnosti!

U svim tačkama želeli bismo da se najpre zabavimo zajedno sa publikom- predstavićemo vam Bremenske muzikante- ali repere, Oranje Marka Kraljevića na engleskom, čućete kako dva naša omiljena pesnika, Čika Jova Zmaj i Ljubivoje Ršumović zvuče na engleskom, i moći ćete da pevate sa nama poznate pop-rok pesme!" rekla jeMarija Đenadić Torbicam profesorka engleskog jezika.

Događaj je registrovan na zvaničnoj strani Evropskog dana jezika i za njega se može glasati. Zato upućujemo poziv da podržite učenike OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" iz Brusa  glasanjem, samo jednom sa jednog uređaja, na linku OVDE
TKM


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE