AC OmazDobriciEricu

Muzičko-potsko veče u znak sećanja na nedavno preminulog pesnika svih generacija Dobrice Erića, održano je u Muzeju vinarstva i vinogradarstva Župe.

Sećanje na pesnika čija su dela prodata u tiražu od milion primeraka, uz čije su stihove odrastale i odrastaju generacije i generacije i nalaze se u čitankama, antologijama, zbirkama, a koje je on sve znao napamet i voleo sam da ih govori, kazivani su sa puno emocija. Kroz Vašar u Topoli, Prkosnu pesmu, Pismo učitelju i druge stihove i istinske rime vodili su nas najbolji recitatori, pevali članovi KUD "Grozd". O jeziku i pesniku je govorio profesor srpskog jezika Toma Milić. Dečji pesnik Momir Moma Dragićević, evocirao je uspomene, kao i učitelj, Miodrag Šaronjić i Gvozden Đolić, kulturni radnik.
Pesmu „Putuj pesniče“, Dobrici Eriću posvetio je Ljuba Obradović, pesnik, a na „Devojku iz grada“ podsetio pevač i pesnik Mića Živanović. Veče prepuno emocija i stihova koji govore o pesniku koji je jednostavnim, ali sanžnim jezikom, lako i gotovo neosetno stvarao antologijske pesme.
Organizatori večeri su Muzej vinarstva i vinogradarstva, Narodna biblioteka i KUD „Grozd“
izvor:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE