EtnoGrupaBrus06192

Etno grupa Brus nastavlja sa uspešnim nastupima u 2019. godini. Posle nastupa na Međunarodnom festival folklora i kulturne baštine - Blace 2019. tokom leta ih očekuje više gostovanja kako u Srbiji tako i u inostranstvu. 

EtnoGrupaBrus06193

"Proteklog vikenda nastupali smo na Međunarodnom festivalu folklora i kulturne baštine - Blace 2019. koji je održan u Kulturnom centru Blace, u organizaciji KUD "Stojan Novaković" iz Blaca, na kom su učestvovala etno društva iz Bugarske, Makedonije, Srbije...
U revijalnom delu nastupili su mlađi članovi pevačke etno grupe dok su u takmičarskom delu nastupili stariji članovi ostvarivši zapažene rezultate na ovogodišnjem festivalu. U kategoriji izvođenja kola na fruli, Emilija Nedeljković je bila druga, Luka Milanović je osvojio treće mesto, dok je u kategoriji pevanja starija pevačka grupa osvojila prvo mesto." - rekla je Marija Aleksić, u ime Etno grupe Brus.

EtnoGrupaBrus06194

U narednom, letnjem, periodu pevačku Etno grupu Brus očekuju brojni nastupi o čemu je takođe pričala Marija Aleksić:

"Početkom jula meseca nastupićemo u Brzeću, u okviru manifestacije Kopaoničko Metođe, zatim u selu Pleš na "Danima maline". U avgustu, smo na "Golijskim susretima" u mestu Gradac (Raška), i na "Danima preobraženja" u Brusu a krajem avgusta predviđen je za nastup u Berovu (Makedonija). U septembru mesecu putujemo na međunarodni festival "Pieria fest" u Nei Poriju (Grčka) a u međuvremenu možda bude poziva za gostovanje na još nekim festivalima što ćemo pokušati da uklopimo u već navedene aktivnosti koje nas očekuju tokom leta."


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE