SajamknjigaBg2023

Međunarodni beogradski sajam knjiga 2023 otvoren je 21. oktobra i trajaće do 29. oktobra u 21:00 čas, u okviru kog je organizovan i Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava.

U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.
Neformalno poznat kao praznik knjige, Sajam knjiga svake godine ugosti najznačajnije domaće i brojne inostrane pisce i izdаvаče, koji predstаvljaju svoja stara izdanja i aktuelnu produkciju.
Važno obeležje Sajma knjiga je bogat prateći program koji kroz brojne promocije, prezentacije, predavanja, okrugle stolove i tribine učesnici predstavljaju stručnoj i širokoj publici temr važne za književnost, izdavaštvo i kulturu.

Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava
Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava ove godine se održava pod sloganom „Obrazovana Srbija, uspešna Srbija“. Pored promovisanja učenja kao doživotnog procesa i ukazivanja na značaj školovanja i usavršavanja, izlagački program obuhvata sve što je potrebno za opremanje i rad vaspitno-obrazovanih ustanova – od predškolskih do institucija visokog obrazovanja.
Bavi se svim segmentima prosvetnog sistema: formalnim i neformalnim obrazovanjem, doživotnim učenjem, transferom znanja, inkluzivnim obrazovanjem, negovanjem talenata, međunarodnom saradnjom. Najveći kvalitet znanja je što nema privilegovanih, na znanje svi imaju pravo. Uvek se može sticati, ali ga niko, nikakvim sredstvima, nikome ne može oduzeti.
Izlagačka ponuda je veoma raznolika i sveobuhvatna – od školskog nameštaja i nastavnih sredstava, do školskog pribora i potrošnog materijala. Namenjen je obrazovno-vaspitnim ustanovama, predstavnicima ministarstava i lokalnih samouprava koje se bave obrazovanjem, vlasnicima knjižara, učenicima, studentima ali i širokoj publici.

Detaljnije o Sajmu knjiga, program i radno vreme na linku OVDE

Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE