Dveri strajk160520

Beograd,16.05.2020. Danas je tačno sedmi dan štrajka glađu predsednika Dveri Boška Obradovića i peti dan štrajka potpredsednika Dveri Ivana Kostića.

Iako je režim ušao u novu fazu borbe protiv ovog štrajka, a to je potpuno prećutkivanje da se bilo šta događa ispred Doma Narodne skupštine, Obradović i Kostić su ipak, svojim štrajkom, uspeli da izbore dve male pobede. Prva je potpuno zaustavljanje antikampanje vladajućeg režima obesmišljavanja samog štrajka kontraštrajkom, kontramitingom i krivičnom prijavom protiv Boška Obradovića. Druga pobeda je oslobađanje iz zatvorskog statusa i omogućavanje poseta od strane najbliže rodbine, ali i izabranog medicinskog tima i sveštenika.

Što se tiče samog zdravstvenog stanja Boška Obradovića i Ivana Kostića, medicinski pregledi su pokazali da se oni nalaze u dobrom zdravstvenom stanju.

Ono što je neshvatljivo i nedopustivo jeste da RTS već 48 sati ignoriše zahtev za večernjom emisijom u kojoj bi Obradović i Kostić uživo objasnili razloge štrajka čitavoj Srbiji. Sa druge strane, građani svakoga dana dolaze ispred Doma Narodne skupštine i daju ogromnu podršku Obradoviću i Kostiću. S tim u vezi, građani okupljeni u Fejsbuk zajednici „Sloboda, sigurnost i pravda za sve“, najavili su i protest ispred Doma Narodne skupštine u nedelju 17. maja u 17 časova, kako bi pružili podršku narodnim poslanicima Dveri koji štrajkuju glađu. Boško Obradović se zahvalio na toj podršci i zamolio sve koji sutra dođu na protest da poštuju zdravstvene mere distance od dva metra, da u miru, ćutanjem izraze svoje nezadovoljstvo i da se uzdrže od bilo kakvog skandiranja.   

Infoslužba Dveri


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE