VladaSrbije 4062020

Beograd, 05.06.2020. - Vlada Republike Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici Program razvoja elektronske uprave 2020–2022. i Akcioni plan za njegovo sprovođenje, koji trasira put daljeg razvoja elektronske uprave u Srbiji, što je jedan od ciljeva reforme javne uprave i prioriteta Vlade.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izrazio je ovim povodom uverenje da će Program razvoja eUprave u Srbiji dati vetar u leđa daljoj digitalizaciji javne uprave, odnosno, da će naša zemlja još brže, efikasnije i jednostavnije usluživati svoje građane onako kako i zahtevaju moderna vremena u kojima živimo.

On je ocenio da će realizacijom ovog programa Srbija ostvariti još veći skok na polju digitalizacije, što će potvrditi njeno regionalno liderstvo u razvoju eUprave.

Programom je predviđeno čak 300 novih elektronskih usluga i servisa za građane i privredu koji će se razvijati u naredne dve godine, što samo govori o tome da smo se, kreirajući Program, vodili isključivom željom da građanin bude najvažnija osoba u procesu rada, a ne administracija, objasnio je ministar.

Program razvoja eUprave 2020 - 2022. pripremili su Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu i drugi državni organi, a izradu je podržala Evropska unija u okviru projekta “Podrška reformi javne uprave u okviru Sektorskog reformskog ugovora za sektor reforme javne uprave“, Fond za dobru upravu Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, UNDP i NALED.
izvor i foto:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE