Izbori2020 cir1

Beograd,06.06.2020. Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić saopštio je da je u ponoć zaključen jedinstveni birački spisak za opšte izbore 21. juna, a da će Republička izborna komisija danas objaviti broj birača u Službenom glasniku.

Ružić je, gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije (RTS) naveo da je doneto rešenje o zaključenju koje je dostavljeno svim nadležnim izbornim komisijama – Republičkoj, pokrajinskim i opštinskim i gradskim.

On je objasnio da će Ministarstvo do 17. juna ažurirati sve promene do kojih eventualno dođe uvidom u birački spisak koji svaki građanin može da ostvari bilo u opštinskoj upravi ili na sajtu Ministarstva.

Ministar je naglasio da jedinstveni birački spisak nikada nije bio ažurniji, i dodao da će oni koji steknu pravo glasa do 21. juna po automatizmu biti upisani u jedinstveni birački spisak u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Što se tiče birača u dijaspori, kako je objasnio, oni su mogli da se u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, po mestu boravišta, opredele da li žele da glasaju 21. juna, tako da su i oni inkorporirani u jedinstveni birački spisak.

Rok za predaju izbornih lista Republičkoj izbornoj komisiji istekao je u ponoć. Predate su 22 liste, a zaključno sa sinoćnom sednicom, RIK je proglasio 16 lista za parlamentarne izbore koji se održavaju 21. juna.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE