GGBrus 20820

Brus,25.08.2020. Posle lokalnih izbora održanih 21. juna i konstitutivne sednice Skupštine opštine Brus koja je održana 20. avgusta 2020. godine odbornici GG "Za Brus - Dr Dragutin Radosavljević Duta" poslali su saopštenje kojim se obraćaju građanima opštine Brus.

Saopštenje prenosimo u celosti (prilagođeno za sajt):

Kao odgovorna Grupa građana na čelu sa dr Dragutinom  Radosavljevićem koji je bio nosilac liste Za Brus, nakon  zavrčenih lokalnih izbora u opčtini Brus, a posle održane prve sednice Skupštine opštine Brus, dužni smo da se obratimo građanima Brusa i da se zahvalimo onima koji su glasali za naču listu, a građjanima koji su dali poverenje drugim strankama poželimo da im se obećanja i želje koje su dobili pre izbora ispune.

Naša G.G."Za Brus, Dr Dragutin Radosavljevic-Duta" ušla je u ovu neravropravnu izbornu trku i pored svih pritisaka, sa razumevanjem da smo Mi samo Grupa građana dok SNS, SPS, JS, PUPS imaju podršku republičkih organa i participiraju u Vladi Republike Srbije a Grupa građana za Moderan Brus-Milutin Jeličić 20 godina vlada Brusom i drži sve institucije i poluge vlasti u svojim rukama.

Pridružili su nam se mladi, obrazovani akademski građani opštine Brus koji su se prvi put uključili u politički život našeg mesta sa željom da svojim znanjem i energijom učine Brus boljim mestom za život sugrađana. Mi smo zadovoljni ostvarenim rezultatima - osvojili smo dva odbornička mandata i trebalo nam je 60 glasova za treći.

G.G. DUTA je predstavila program  građanima Brusa za koji verujemo da je osnov na kome bi se opština mogla razvijati i napredovati u skladu sa Zakonom i u  tesnoj sprezi sa republičkim institucijama.

G.G. Za Brus će u Skupštini opštine predstavljati Dr Dragutin Radosavljević Duta i Nebojša Jovanović. Zastupaćemo program koji smo predstavili građanima opštine Brus, i držati se pet principa na kojima se zastupa naša G.G. ( Poštenje , Znanje, Mladost, Struka, Obrazovanje).
Pokušaćemo da oživimo institucije sistema - smatramo da su one sada urušene i devastirane, da ih treba transformisati i unaprediti sa mladim stručnim ljudima, a ne sa poslušnicima. Rešavaćemo i sve druge probleme naših sugrađana - naravno ako buduća vlast prepozna naše ideje i našu energiju bitnim faktorom razvoja. Smatramo da možemo da ponudimo i kvalitetna kadrovska rešenja. Svi znamo da lista SNS-a  Ima apsolutnu većinu u Skupštini i da sa SPS -om formiraju vlast, Mi mislimo da to za Brus nije dovoljno I da ovde treba imati mesta za sve Poštene, Stručne, Mlade ljude bez obzira na strančku pripadnost.

Mi, odbornici GRUPE GRAĐANA DR DUTA u Skupštini opštine Brus, na sednicu koja je održana 20.08.2020. godine aktivno smo učestvovali u radu Skupštine.

U narednom periodu sve ono što je dobro, što je po zakonu, a u službi građana Brusa ,što se poklapa sa programom Grupe građana koja je predstavila građanima u izbornoj kampanji će podržavati, sve ono što smatramo da je loše po građane Brusa (uz adekvatno objašnjenje) sugerisaćemo, opravdano kritikovati I prenositi građanima Brusa.

Takođe posle svake sednice Skupštine održavaćemo konferencije za štampu na kojima ćemo obaveštavati građane Brusa o aktuelnim temama u opštini. Objavićemo email adresu na koju će građani moći da šalju svoje sugestije, primedbe koje imaju na rad institucija i organa i sve druge probleme.

Ostali smo ovde, živimo u Brusu, organizovali smo se u Grupu građana izašli sa programom i idejama sa mladim ljudima pred građane opštine Brus a u našem mandatu borićemo se za sprovođenja tog programa. Trudićemo se,kako vreme prolazi, da Grupu građana omasovimo sa što više stručnih, mladih, obrazovanih ljudi koji žele promenu Sistema, koji žele i hoće da struka, znanje, institucije vladaju. Ohrabrivaćemo ih da daju  svoje predloge, ideje, predlažu rešenja i da se svi zajedno borimo kako bi svim građanima opštine Brus bilo bolje.

Još jednom se zahvaljujemo svim građanima opštine Brus koji su nam dali poverenje i trudićemo se da to poverenje opravdamo u narednom periodu.

Brus 24.08.2020. godine                                                                                         Odbornici G.G.Za Brus - Duta 
                                                                                                                                     Dr Dragutin Radosavljević
                                                                                                                                          Nebojša Jovanović 

   


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE