AC zgradaopstine

Aleksandrovac,13.10.2020. Na sednici Opštinskog veća, održanoj u velikoj sali SO Aleksandrovac, kojom je predsedavao dr Mirko Mihajlović, predsednik opštine Aleksandrovac, razmatrano je 60 tačaka dnevnog reda, koje će se naći pred odbornicima na narednom skupštinskom zasedanju.

Opštinsko veće prihvatilo je Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Aleksandrovac za period januar-septembar 2020. godine, kao i Izveštaj o radu predsednika opštine Aleksandrovac i Opštinskog veća za 2019. godinu.
U daljem toku zasedanja većnici su usvojili Izveštaje o radu sa finanijskim izveštajem za 2019. godinu javnih preduzeća, ustanova i organizacija, direktnih i indirektnih korisnika budžeta, i bez dodatne rasprave uputilo ih Skupštini na dalju nadležnost.
Opštinsko veće utvrdilo je, nakon podnetih ostavki i razrešenja, predloge rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora pojedinih preduzeća i ustanova, čiji je osnivač lokalna samouprava. Za vd direktora JP „Poslovni centar Aleksandrovac-Župa“ imenovan je Slađan Vidojević, profesor odbrane i zaštite, za vd direktora Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Jelena Jovković, dipl. menadžer iz Šljivova, a za vd direktora Muzeja vinarstva i vinogradarstva Ivan Milićević, dr vet.medicine.
Takođe, većnici su usvojili predlog rešenja da funkciju vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad obavlja Vitomir Samardžić, dipl. ekonomista iz Stubla, u aleksandrovačkoj Narodnoj biblioteci za vd direktora je imenovana Marijana Cvetković, profesorica srpskog jezika iz Dašnice, a za vd direktora Doma kulture „Milosav Buca Mirković“ Slađana Zajić, pravnik.
Opštinski većnici pozitivno su se izjasnili i utvrdili predloge rešenja za izbor svih Odbora, Komisija i Saveta važnih za funkcionisanje lokalne samouprave.
Na današnjoj sednici, između ostalog, razmatrane su i ključne i aktuelne teme u cilju daljeg razvoja aleksandrovačke opštine.
Sednica je završena redovnom tačkom zahtevi građana i tekuća pitanja.
izvor:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE