AC zgradaopstine

Aleksandrovac,22.12.2020. Na održanoj 28.vanrednoj sednici , 22.12.2020.godine, Štab za vanredne situacije opštine Aleksandrovac,je doneo sledeće zaključke u skladu sa epidemiološkom situacijom na teritoriji ove opštine.

Odlukom Vlade Republike Srbije u vezi sprečavanja širenja korona virusa, od 21.12.2020.godine, koja je doneta na osnovu preporuke Republičkog Kriznog štaba od 21.12.2020.godine i merama Zavoda za javno zdravlje Kruševac, od 21.12.2020.godine, donetim u cilju usklađivanja protivepidmijskih mera sa novim merama Republičkog kriznog štaba.

Vlada Republike Srbije na sednici održanoj 21.12.2020.godine, usvojila je najnovije preporuke Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Kovid-19.

1. Radno vreme tržnih centara, prodavnica garderobe, kladionica, kockarnica i dečjih igraonca, biće od ponedeljka do petka do 20 časova.

2. Radno vreme ugostiteljskih objekata i to kafića i restorana, takođe će biti od ponedeljka do petka do 20 časova, s tim da u vremenu od 17 do 20 časova nije dozvoljena bilo kakva muzika unutar lokala bez izuzetaka.

3. Takođe, radnim danima do 20 časova mogu da rade frizerski i kozmetičarski saloni, saloni za negu lepote, kao i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

4. Nove mere stupile su na snagu 21.decembra i biće na snazi do petka, 25.decembra 2020.godine, a nadležno odeljenje za inspekcijske poslove Opštinske uprave opštine Aleksandrovac u koordinaciji sa Republičkom inspekcijom, uz pomoć-asistenciju ljudstva Policijske stanice u Aleksandrovcu, strogo će kontrolisati poštovanje svih mera.

5. U skladu sa ranije donetim merama, ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non-stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

6. Takođe, apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non stop, svakog dana bez ograničenja. Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

7. Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine, mogu raditi i radnim danima i vikendom do 21 čas.

8. Objekti i ustanove iz oblasti kulture – bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije, počev od 21.decembra, mogu da rade svakog dana do 21 čas.

"Štab za vanredne situacije opštine Aleksandrovac apeluje na sve građane opštine Aleksandrovac, da se ponašaju odgovorno i da se ne okupljaju u stanovima, privatnim smeštajima, niti u bilo kojim drugim prostorima, jer time ugrožavaju sopstveno zdravlje, zdravlje svoje porodice i predstavljaju rizik po svoju celokupnu okolinu.

Neodgovornim ponašanjem direktno ugrožavamo naš zdravstveni sistem i iskazujemo nepoštovanje prema zdravstvenim radnicima, koji od marta podnose najveći teret borbe protiv koronavirusa. Dobro poznate epidemiološke mere i preporuke, poput nošenja maske u svim zatvorenim prostorima, redovno pranje ruku, držanje odstojanja od drugih ljudi, dezinfekcija svih površina, kao i često provetravanje prostorija, ostaju na snazi.

Poštovanjem svih mera i preporuka, čuvamo svoje zdravlje i dajemo svoj doprinos borbi protiv koronavirusa, a čini se da je doprinos svakog građanina sada najpotrebniji nego ikada.

Jedino svi zajedno, udruženim snagama možemo postići naš cilj, a to je pobeda nad koronavirusom i Vlada Srbije ne sumnja da će zajedno sa svim građanima što pre taj cilj postići." poručeno je građanima sa današnje sednice Štaba za vanredne situacije opštine Aleksandrovac

izvor:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE