OpstinaBrus0316

Brus 01.04.2020. Opštinsko veće opštine Brus ukinulo je odluku da predsednik opštine ima neograničena finansijska sredstva za ugostiteljske usluge i reprezentaciju, koja je doneta pre par godina.

Na Zahtev za informacije od javnog značaja koji je upućen 28. septembra 2020. godine Opštinskom veću opštine Brus, po pitanju neograničenih finansijskih sredstava predsednika opštine za ugostiteljske usluge i reprezentaciju, sredinom oktobra meseca stigao je odgovor:

"Navedena odluka Opštinskog veća opštine Brus da predsednik opštine ima neograničena finansijska sredstva za ugostiteljske usluge i reprezentaciju biće izmenjena na prvoj narednoj sednici Opštinskog veća sa drastičnim smanjenjem odobrenih sredstava."

Kako se posle tog perioda niko nije oglašavao, u ime Opštinskog veća ili Opštinske urave pa ni na sednicama Skupštine opštine Brus, na ovu temu i obavesti odbornike i građane da li je navedena odluka ukinuta, upućen je nov Zahtev za informacije od javnog značaja 29. januara 2021. sa pitanjem:

"Da li je i dalje na snazi odluka Opštinskog veća opštine Brus da predsednik opštine ima parvo na neograničena finansijska sredstva iz budžeta Opštine Brus za ugostiteljske usluge i reprezentaciju?
Ako odluka nije na snazi kada je ukinuta i gde je objavljena ta odluka Opštinskog veća opštine Brus kako bi javnost mogla da vidi I bude informisana?"

Odgovor od Opštinskog veća opštine Brus stiže 12. februara:

"Više nije na snazi odluka Opštinskog veća opštine Brus da predsednik opštine ima parvo na neograničena finansijska sredstva iz budžeta opštine Brus za ugostiteljske usluge i reprezentaciju."

Kako je smatrano da odgovor nije bio potpun, jer nije naveden datum ukidanja prethodne odluke i gde je objavljena odluka..., usledila je žalba Povereniku za informacije od javnog značaja sa mišljenjem da Opštinsko veće opštine Brus nije dalo odgovor u celosti.

Potom, 25. marta stiže kompletan odgovor od Opštinskog veća gde je navedeno da ponovo obaveštava:

"Više nije na snazi odluka Opštinskog veća opštine Brus da predsednik opštine ima parvo na neograničena finansijska sredstva iz budžeta opštine Brus za ugostiteljske usluge i reprezentaciju.
Opštinsko veće opštine Brus na sednici održanoj 05. februara2021. godine donelo je rešenje kojim se odobravaju prosečni mesečni troškovi za ugostiteljske usluge.
Nije objavljivano nigde rešenje Opštinskog veća već je dostavljeno nadležnim službama."

Da podsetimo, o odluci o neograničenim finansijskim sredstvima za ugostiteljske usluge i reprezentaciju predsednika opštine Brus prvi put se čulo na sednici SO Brus održanoj 27. juna 2019. godine kada je na predlog tadašnjeg predsednika Skupštine opštine Brus, dr Miroslava Panića, izglasano smanjenje finansijskih sredstava za ugostiteljske usluge i reprezentaciju koje je prethodno usvojilo Opštinsko veće opštine Brus.

Na sednici SO Brus koja je održana 12. novembra 2019. godine izglasano je da se poništi prethodna odluka odbornika SO Brus, koja je doneta 27. juna, i da ponovo bude na snazi odluka o neograničenim finansijskim sredstvima. 

Navodno ova odluka, o neograničenim finansijskim sredstvima za ugostiteljske usluge i reprezentaciju predsednika opštine Brus, bila je usvojena na sednici Opštinskog veća 2017. godine.
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE