SOBrus sednica160821a

Brus 21.09.2021. I dalje stoji pitanje "Zašto je zakonodavna i izvršna vlast Opštine Brus propustila priliku da dodeli priznanje predsedniku Republike Srbije i uruči prilikom njegove posete ovoj opštini 19. avgusta 2021. godine?"

Na ovo pitanje za sada nema odgovora, ali da pođemo redom...
Na sednici SO Brus koja je održana 16. avgusta 2021. godine uoči obeležavanja Dana opštine Brus, koji je održan 19. avgusta, upućen je poziv građanima da tog dana prisustvuju "istorijskom događaju i poseti predsednika Republike Srbije".
S obzirom da su na istoj sednici SO Brus odlučivano i o priznanjima i nagradama zaslužnim pojedincima, ustanovama i kompanijama za doprinos razvoju Brusa u prethodnom periodu, koja su im dodeljena na Dan opštone Brus 19. avgust, očekivano je bilo da neko od prisutnih na sednici predloži za priznanje predsednika Republike Srbije.
Pitaćete se "A zašto?".
Odgovor na to pitanje znaju svi oni koji su prethodnih nekoliko godina bili u lokalnom parlamentu SO Brus kao i oni koji su pratili dešavanja u razvoju Brusa i znaju da je Republika Srbije dosta pomogla razvoju opštine Brus: rekonstrukcija škola, rekonstrukcija Doma zdravlja i ambulanti, rekonstrukcija bazena, rekonsrrukcija sportske hale, izgradnja gondole Brzeće Kopaonik...
Kako je sednica SO Brus, 16. avgusta, proticala niko od prisutnih odbornika se ne javlja da predloži ili pokuša da predloži što je pomalo bilo neobjašnjivo.
Smatrajući da je sve to malo čudno i da je opština Brus domaćinska opština, naročito bila do polovine 90-tih godina prošlog veka, koju su posećivala mnoga poznata lica iz svih sfera života i tom prilikom na adekvatan način ugošćeni, kao i da su do sada visoki državni funkcioneri prilikom posete dobijali priznanja.
S obzirom da niko od prisutnih odbornika ili nekog drugi iz zakonodavne i izvršne vlasti Opštine Brus nije dao pomenuti predlog ipak iznet je predlog prisutnima da barem pokušaju da raspravljaju o tome. Kako je proteklo sve to pogledajte u video snimku:

Predsednik Srbije je ostao bez priznanja ali zašto je to tako bilo sigurno se danas pitaju i sami odbornici koji su prisustvovali pomenutoj sednici SO Brus. Neki najverovatnije i znaju odgovor. Sada se pojavljuju i pitanja "Da li su odbornici mogli samostalno da iznesu predlog i donesu odluku?  Ko je predsednik lokalnog parlamenta? Da li neki odbornici znaju nešto više nego ostali odbornici?"...
Naravno povodom ovog dešavanja ima još pitanja ali...
Ipak pozitivan primer pokazali su mladi frulaši iz Brusa koji su dočekali predsednika Republike Srbije 19. avgusta 2021. godine i na njegovo pitanje "Da li vam šta treba? Kako da vam pomognem? Recite..." ostali su bez odgovora i time pokazali da su domaćinska deca, vaspitana kako da se ponašaju kada dođu gosti, naročito predsednik države.
Nenad Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE