AC sednicaSO1121a

Aleksandrovac 10.11.2021. Na juče održanoj sednici SO Aleksandrovac, kojom je predsedavao Slavoljub Miljković, usvojeno je više važnih odluka za normalno funkcionisanje lokalne zajednice. Jedna od takvih je izbor direktora javnih preduzeća i ustanova na mandat od četiri godine.

Pre prelaska na dnevni red, odbornici su minutom ćutanja odali poštu svim preminulim građanima Župe od korone, između dve sednice.

Jednoglasnim odlukama parlamentaraca Župe danas je postavljeno petoro direktora i to: za direktora Doma kulture „Milosav Buca Mirković“ izabrana je Slađana Zajić, pravnica iz Aleksandrovca, za prvog čoveka Centra za socijalni rad Vitomir Samardžić, diplomirani ekonomista iz Stubla, za direktora Poslovnog centra „Župa-Aleksandrovac“ Slađan Vidojević, profesor narodne odbrane iz Aleksandrovca, za direktora Narodne biblioteke postavljena je Marijana Cvetković, profesor srpskog jezika iz Dašnice i za direktora Muzeja vinarstva i vinogradarstva Nela Ćurić, specijalista strukovni ekonomista iz Aleksandrovca.

Odbornici su doneli i Odluke: o rebalansu budžeta za ovu godinu, o izmeni Programa održavanja, uređenja i izgradnje komunalne infrastrukture opštine za 2021.godinu, o sprovođenju poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za ovu godinu, te Odluku o prenosu opštinske parcele kod zgrade AMSS u vlasništvo MUP-a Srbije, (radi izgradnje Vatrogasnog doma), kao i Odluku o prenosu nepokretosti u Novacima u javnu svojinu opštine Aleksandrovac, (radi izgradnje buduće Fabrike otpadnih voda).

Po već ustaljenoj praksi, nadležne službe opštinske Uprave dostavile su u pisanoj formi odgovore na pitanja odbornika.
izvor i foto:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE