OpstinaBlace BlaceInfopress

Blace 20.12.2021. Na sednici Skupštine opštine Blace koja je održana u subotu 18. decembra usvojen je budžet ove opštine za 2022. godinu koji iznosi nešto više od 437 miliona dinara.

Ovim budžetom po prvi put su opredeljena sredstva za energetsku efikasnost, odnosno subvencije građanima za zamenu stolarije, izradu fasada na objektima, nabavku kotlova i solarnih panela kao i to da su obezbeđena sredstva i za novo davanje iz socijalne zaštite - za ličnog pratioca deteta. Takođe, za razliku od ranijih godina, znatno su uvećana sredstva za komunalne delatnosti i saobraćajnu infrastrukturu, te je mnogo više novca opredeljeno za izgradnju ulica, trotoara i puteva.

Na ovoj sednici SO Blace, među brojnim tačkama dnevnog reda, odbornici su odlučivali i o dopuni Odluke o pristupanju izradi plana razvoja opštine Blace za period 2021. do 2028. godine, a usvojen je i predlog Odluke o sufinansiranju mera energetske efikasnosti stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova kao i predlog Odluke o obrazovanju specijalizovanih jedinica civilne zaštite za uzbunjivanje na teriroji Opštine Blace.
izvor:blace.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE