MRE ugovoriEE0322

Brus 13.03.2022. Nakon sprovedenog Javnog poziva Ministarstva rudarstva i energetike, kojim je Opštini Brus odobreno pravo na sredstva u visini od 5.000.000,00 dinara, u Arađelovcu je 11. marta potpisan Ugovor o finansiranju programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Ugovor u ime opštine Brus, kojoj je za ove namene od ministarstva odobreno 5 miliona dinara, potpisala je predsednica opštine Valentina Milosavljević.

Sa predviđenim sredstvima u budžetu Opštine Brus od 5 miliona dinara ukupna sredstva za sufinsiranje energetske efikasnosti objekata stanovnika u bruskoj opštini su 10 miliona dinara kojima će biti sufinansirana polovina troškova dok će drugu polovinu finansirati vlasnici objekta koji steknu pravo posle sprovedenog konkursa.

MRE ZoranaMihajlovicEE0322

Potpisivanju ugovora u Aranđelovcu prisustvovala je i potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović.

„Potpisali smo ugovore sa 151 opštinom i gradom za unapređenje energetske efikasnosti. Zajedno smo, Ministarstvo i lokalne samouprave, obezbedili dve milijarde dinara, odnosno zajedno sa građanima četiri milijarde dinara, što će omogućiti da učestvuje 20.000 domaćinstava. Ovo je veliki projekat i za lokalne samouprave i za državu i direktna korist za građane, jer će omogućiti da se smanji potrošnja toplotne energije, da računi budu niži za 25 do 30 odsto. Realizacijom ovog projekat uštedeće se toplotna energija koja je jednaka proizvodnji gradske toplane u Nišu. To je i ogromna ušteda u ekološkim troškovima i ujedno znači zdraviju životnu sredinu“, rekla je Mihajlovićeva.

I u narednim godinama očekuje se nastavak realizacije ovog programa u cilju povećanja energetske efikasnosti stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.
izvor i foto:mre.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE