Brus kanaliz0522a

Brus 23.05.2022. U Brusu uskoro počinju radovi na rekonstrukciji i izgradnji kanalizacione i atmosferske mreže u cilju zaštite životne sredine i reka Rasine i Graševke.

Svrha ovog projekta u okviru EU PPF programa za Brus je rekonstrukcija 6,9 kilometara prioritetnih deonica kanalizacione mreže u samom naselju i prigradskim naseljima i izgradnja novih delova kanalizacione mreže za otpadne i atmosferske vode u dužini od 8,4 kilometra uz izgradnju postrojenja za tercijarni tretman otpadnih voda (tipa SBR) kapaciteta 10.500 ES.

Ciljevi ovog projekta su unapređenje kvaliteta vode u rekama Rasini i Graševki i njihova zaštita od štetnih efekata izazvanih direktnim ispustom otpadnih voda, zatim prevencija daljeg zagađenja i zaštita jezera Ćelije kao izvora snabdevanja vodom za piće za veći deo Rasinskog okruga kao i poboljšanje kvaliteta životne sredine posrednim uticajima, poboljšanom sanitarnom zaštitom i smanjenjem rizika po javno zdravlje za građane opštine Brus.

Što se tiće početka radova oni zavise od zaključenja sporazuma o naknadi skspoprijacije između Opštine Brus i vlasnika, odnosno suvlasnika, parcela koje su obuhvaćne radovima i kroz koje će biti postavljene cevi

Ziljci radovikanaliz0522

Prema podacima navedenim na info tabli u Žiljcima radove na rekonstrukciji i izgradnji kanalizacione i atmosferske mreže u Brusu finansira Republika Srbija uz kofinansiranje Evropske unije, a planirano je da se završe do 17. aprila 2023. godine.
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE