KS gradskauprava0221

Kruševac 26.06.2022. U skladu sa Odlukom o načinu sprovođenja javne rasprave i uključivanja građana u postupak donošenja odluka, strateških dokumenata i drugih akata grada Kruševca – Odeljenje za finansije i Odeljenje za investicije, privredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave organizovala su Javnu raspravu.

Deo Nacrta Odluke o rebalansu budžeta grada Kruševca koji je sadržao prihode i rashode za 2022.godinu, kao i Plan investicija bio je istaknut na sajtu Grada od 7. do 20. juna tekuće godine.

Tim povodom, 20. juna u Gradskoj upravi održana je Javna tribina.

Uvodnu reč dala je gradonačelnik Jasmina Palurović. Ona je naglasila da tokom perioda Javne rasprave nije bilo primedbi na Nacrt Odluke o rebalansu.

Razlog za izradu rebalansa je u porastu cena građevinskog materijala na tržištu. Budžetski okvir je nepromenjen, vrednost nekih investicija biće povećana, a neke neće moći da se realizuju u tekućoj godini. Sve ovo utiče na izmenu Pregleda kapitalnih projekata grada za period 2022.do 2024. godine, koji je sastavni deo Odluke o budžetu grada.

Takođe, povećani su troškovi energetskih usluga zbog porasta cena energenata. Pored porasta cena energenata, škole su izkazale potrebu za dodatnim sredstvima za prevoz učenika i radnika.
izvor:krusevac.ls.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE