AC zgradaopstine

Aleksandrovac 13.12.2022. U sali Doma kulture „Milosav Buca Mirković“ juče je održana javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine za 2023.godinu, koji su svojim konstruktivnim primedbama i predlozima podržali građani Župe, učesnici ovog skupa, piše Informativna služba DK Aleksandrovac.

Oni su ukazali na infrastrukturne probleme, koji već godinama tište žitelje mnogih mesnih zajednica. Poput problema izlivanja otpadnih voda u reku, udarnih rupa, vodosnabdevanja, bezbednosti saobraćaja i druge.

Govoreći o Nacrtu budžeta za narednu godinu Marija Radičević, načelnica za finansije i lokalni ekonomski razvoj istakla je, da je budžet razvojni i da zagovara ravnomerni razvoj kako seoskih, tako i gradskih i prigradskih naselja aleksandrovačke opštine.

Istog mišljenja je i načelnik opštinske Uprave Milan Minić koji je napomenuo, da će u narednoj godini opština izdvojiti najviše para za asfaltiranje seoskih puteva.

Predsednik opštine dr Mirko Mihajlović se zahvalio svim učesnicima u raspravi i naglasio, da problema u putnoj infrastrukturi, kanalizacionoj i vodovodnoj mreži ima u skoro svim selima Župe, ali će svi oni biti rešavani postepeno.

„Za investicije smo u 2023.godini opredelili značajna finansijska sredstva. Razumem da svima treba asfaltni put, sigurno vodosnabdevanje i drugo, ali radićemo jedno po jedno, i svi će doći na red“, zaključio je predsednik Mihajlović.

Pomenimo da su doprinos današnjoj javnoj raspravi dali: predsednik SO Slavoljub Miljković, članovi opštinskog Veća, kao i direktori gradskih javnih preduzeća i ustanova.
Izvor:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE