SOBrus sala03191

Brus 27.06.2023. Odbornik u Skupštini opštine Brus uputio je pisano saopštenje povodom dešavanja na sednici SO Brus koja je održana 12. juna 2023. godine na kojoj je tada pristupio novoformiranoj odborničkoj grupi istupivši iz odborničke grupe vladajuće koalicije na lokalu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Brus ZoranPopovicLizin

Poštovani sugrađani i kolege odbornici

S obzirom da sam dana 12.06.2023. godine na 25. sednici Skupštine opštine Brus prozvan od stane predsednice prof. dr Valentine Milosavljević usled iskazivanja njenog ličnog besa zbog mog napuštanja stranke SNS, imam potrebu da Vam se obratim kroz nekoliko reči.

Planirao sam da se obratim javno već narednog dana po održanoj sednici Skupštine opštine Brus ali krenule su padavine, potom poplava i vanredna situacija pa sam smatrao da nije bilo primereno da se obratim jer je trebalo pomagati ugroženima a kasnije i sanirati nastalle štete.

Prvo to nezadovoljstvo pre svega moje i pojedinih odbornika traje duži vremenski period i nikako nije vezano protiv države, niti za rušenje bilo koga. Jednostavno rečeno, želeo sam da napustim odborničku grupu i priklonim se nepolitičkoj grupi građana „Doktor DUTA".

Što se tiče napuštanja jesam bio na listi “Aleksandr Vučić - Za našu decu”, ali mislim da na lokalu i mi pojedinci i odbornici imamo zasluge za izborni rezultat, zato se usuđujem da moj mandat koristim do kraja za dobrobit i interes građana opštine Brus. Napominjem da ni u jednom trenutku nikoga nisam vređao, niti upućivao tešeke reči. Valjda zato što nemam “velike diplome".

Nisam dobio poziv od nikoga da kažem zašto napuštam odborničku grupu, i to uradio. Prva pomisao im je bila osveta, da zabrane mom sinu da radi, da mu uzmu poso (parče hleba) što je suprotno nazivu liste “Za našu decu” zašta smo se borili i zalagali.

Smatram da govor predsednice nije bio upućen samo meni, već svim odbornicima koji se usude da misle svojom glavom i da sami donose odluke. Mi jesmo bili samo jedna porodica, kao što neko reče, ali samo u početku, dok se manji broj članova te porodice nije uselio u topli dom, a ostala deca ostala na ulici. O porodici i svojim članovima treba brinuti podjednako. Ružno je svetiti se posebno članovima porodice, ako ja nisam istomišljenik ne mora da ispašta moja porodica, kao ni porodica mog sina.

Moj otac je domaćin i smatram da sam i ja domaćin kao što smatram da će to sutra biti moj sin i moji unučići, zato sam i imao potrebu da se obratim i da na kraju ovog obrćanja kažem da tim nekima opraštam sve loše reči što su mi uputili a narod (i Bog) da li će ne znam.

Brus, 26.06.2023. godine

Odbornik: Zoran Popović

Kako je protekla sednica SO Brus održana 12. juna 2023. pogledajte na linku OVDE
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE