Brus izbori2023h

Brus 14.12.2023. Danas je u Brusu održan završni predizborni skup liste "Srbija protiv nasilja Brus - Marinika Tepić" za lokalne izbore koju čini koalicija nekoliko stranki. 

Beus SrbijaBezNasilja1223a

Na skupu u centru Brusa predstavili su svoj program kao i pojedine kandidate sa lokalne izborne liste za odbornike u SO Brus.

Brus SrbijaBezNasilja1223d

Na skupu su učestvovali Goran Miljojković, predsednik OO Demokratske stranke, Obrad Burgić predsednik OO Stranke slobode i pravde, Dragovan Vasić poverenik stranke Novo lice Srbije, pojedini članovi nabrojanih stranki kao i nosilac liste Goran Jeličić, nestranačka ličnost, koji je rekao nešto detaljnije o programu.

Brus SrbijaBezNasilja1223e

"Na lokalne izbore u Brusu izlazimo sa realnim programom. Cilj nam je da se svi delovi opštine Brus ravnomerno razvijaju kako bi zadržali stanovništvo koje trenutno ovde živi ali i da bi ubrzo vratili deo stanovništva koji se odselio iz ekonimskih razloga, prvenstveno zbog posla. Plan naše liste je veoma obiman ali izdvojiću nekoliko osnovnih delova: demografija, turizam, poljoprivreda, ekologija, socijalna politika,,,
Što se tiče demografske politike tu bih izdvojio: podsticanje prirodnog priraštaja, smanjivanje migracije stanovništva otvaranjem novih radnih mesta na lokalu, zatim stipendiranje mladih na visokoškolskim ustanovama sa obezbeđenim radnim mestom za povratak... U okviru poljoprivrenog razvoja smatramo da je veoma važna pomoć poljoprivrednicima u zaštiti useva od štetočina i divljih životinja, besplatna pravna pomoć u slučaju spora sa otkupljivljčima poljoprivednih proizvoda, povećanje udela za poljoprivredu u opštinskom budžetu, veći podsticaji u stočarskoj proizvodnji, kao i pokretanje godišnjih manifastacija poput "Dani Bruskog ajvara" i druge. Izuzetno je važan i turistički razvoj i tu mislimo na podsticaj domaćinstava za bavljenje seoskim turizmom, sređivanje infrastrukture do turističkih destinacija (Koznik, Metođe, Jelovarnik, manastiri Strmac, Lepenac, Milentija...) zatim sređivanje infrastrukture u Brzeću i Gočmnacima, promociju i razvoj Krive Reke kao turističke destinacije ali i drugih sela u opštini Brus. Uz prethodne dve oblasti bitno je očuvanje eko sistema kroz plansku zaštitu od poplava - utvrđivanje granica priobalnog zemljišta i njegovo čišćenje, zatim sanacija smetlišta na Slavi i izgradnja savremene deponije, postavljanje većeg broja kontejnera za različite vrste otpada - metal, staklo, papir, komunalni otpad kako bi mogao da se komercijalizuje kroz reciklažu. Neizostavna oblast je i socijalna politika koja bi se ogledala u organizovanijoj službi gerontoloških kurira za pomoć starim i nemoćnim sugrađanima u nabavci, zatim nastavak dobre prakse besplatne užine i besplatnih udžbenika za što veći broj učenika, revizija primaoca socijalne pomoći i zapošljavanja u javnom sektoru... Ovo je nešto ukratko o programu za koji ćemo se zalagati u lokalnom parlamentu kroz saradnju sa svima.
Upućujem poziv svim licima sa pravom glasa da izađu na izbore i glasaju po svojoj volji, a napomenuću da je lista Srbija protiv nasilja na lokalnim izborima pod brojem 5 a na republičkim pod borojem 7." - rekao je Goran Jeličić. nosilac liste "Srbija protiv nasilja Brus - Marinika Tepić".

Podsetićemo da se izbori održavaju 17. decembra 2023. godine i svi birači bi trebalo da iskoriste svoje pravo i glasaju prema svom izboru.
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE