CzkBrus 0823c

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek otvorio je rekonstruisani Centar za kulturu u Brusu, u koji je resorni kabinet uložio 2,4 miliona dinara.

Đerlek je nakon otvaranja ovog objekta, zajedno sa predsednikom Opštine Brus Daliborom Savićem, naveo da je na zgradi Centra, u kojoj su smešteni i Zavičajno-etnografski muzej, bioskop, dramski studio i gradska biblioteka, urađena adaptacija i sanacija krova.

On je podsetio na to da je tokom 2023. godine u Brusu velika količina padavina napravila štetu na više objekata, kao i na saobraćajnicama. Opština je uložila u obnovu putne infrastrukture, dok je Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj izdvojio sredstva za sanaciju štete koju je pretrpeo Centar za kulturu.

Prema njegovim rečima, pored ulaganja u putnu i komunalnu infrastrukturu podjednako je važno i ulaganje u socijalnu infrastrukturu, kako bi u manjim sredinama postojao sadržaj za građane.

Razvojne mogućnosti ove opštine su stočarstvo, voćarstvo, ratarstvo i pčelarstvo, ali veoma važan potencijal, koji nije dovoljno iskorišćen, jeste i banjski i seoski turizam, ukazao je ministar i dodao da ukupna vrednost podržanih projekata u Brusu iznosi 3,3 miliona dinara.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE