SOBrus sala03191

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Brus koja je održana 05. februara 2024. godine prva tačka dnevnog reda bila je Izveštaj Opštinske izborne komisije o sprovedenim lokalnim izborima 17. decembra 2023. godine.

Na samom početku Konstitutivne sednice minutom ćutanja odata je pošta stradalim u nedavnom nemilom događaju a zatim je izvršena prozivka prisutnih odbornika. Po usvajanju Dnevnog reda prešlo se na prvu tačku Izveštaj Opštinske izborne komisije o sprovedenim lokalnim izborima 17. decembra 2023. godine.

Kako nije bilo nikog od predstavnika Opštinske izborne komisije Brus da obrazloži izveštaj za reč se javio odbornik dr Dragutin Radosavljević a potom i odbornik Nebojša Jovanović

Prema izlaganju odbornika dr Dragutina Radosavljevića i Nebojše Jovanovića zaključuje se da je bilo nepravilnosti tokom dana za glasanje za izbor odbornika Skupštine opštine Brus 17. decembra 2023. godine kao i izvesnih nejasnoća oko ukupnog broja birača tokom lokalnih izbora u decembru 2023. godine.

Takođe, nejasno je i da li je neko od ovlašćenih lica listi koje su učestvovale na lokalnim izborima za odbornike SO Brus 17. decembra 2023. godine podneo žalbu/prigovor u predviđenom roku OIK Brus, kao i ako je bilo prigovora i žalbi kako su rešene.

Za sada ostaje nepoznanica za širu javnost, posebno na lokalu, koja lica su činila stalni sastav a koja prošireni sastav OIK Brus i na čiji predlog, kao i koja lica su činila biračke odbore, i da li su i na koji način reagovali na pomenute nepravilnosti od strane odbornika dr Dragutina Radosavljevića i Nebojše Jovanovića.
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE