SOBrus sala03191

Nekoliko dana po održavanju Konstitutivne i prve radne sednice SO Brus oglasila se Odbornička grupa "dr Duta - Brus Brusjanima" analizirajući izveštaje novinara koji su prisustvovali sednicama.

U svojoj objavi na Facebook-u navode da su nezadovoljni izveštavanjem jer takoreći niko nije pomenuo njihovo izlaganje tokom sednice i navode da će uskoro objaviti koji mediji se finansiraju iz budžeta Opštine Brus, koja novčana sredstva su dobili u proteklom periodu i u koje svrhe.

I naravno to je sasvim u redu jer odbornici i treba da se zalažu za transparentnost u radu a posebno za transparentniji rad same Skupštine opštine i svoj rad, ali i rad funkcionera izvršne vlasti Opštine Brus koje su izabrali i imenovali baš odbornici SO Brus.

I kada smo kod transparentnosti rada odbornika, odbornici GG "Dr Duta" ostali su možda dužni odgovore stanovnicima opštine Brus na neka dešavanja u proteklom periodu:

- Šta je bilo sa najavljenom prijavom NN lica usled neimenovanja odbornika Odborničke grupe "dr Duta" u skupštinske odbore u prethoddnom sazivu SO Brus?

- Šta je bilo sa najavljenom prijavom NN lica usled neimenovanja osobe iz Odborničke grupe "dr Duta" u Privremeni organ opštine Brus?

- Kada će biti saopšteni odgovori na odbornička pitanja koje su dobili odbornici GG "dr Duta" u prethodnom sazivu SO Brus?

- Da li su uočene nepravilnosti tokom lokalnih izbora decembra 2023. godine, koje su saopštili tokom Konstitutivne sednice SO Brus 05. februara 2024. godine, njihovi predstavnici i ovlašćena lica prijavili Opštinskoj izbornoj komisiji Brus u predviđenom roku ili su samo saopštene javnosti na Konstitutivnoj sednici?

I tako, ima još pitanja na koje se očekuju odgovori, na nekoj od budućih konferencija za javnost, kako ne bi ispalo da odbornici nešto kriju od građana.

Što se tiče izveštaja sa Konstitutivne sednice Odbornička grupa  "Dr Duta - Brus Brusjanima" mogla bi da sazove Konferenciju za novinare i ispričaju šta je to bilo na sednicama početkom februara 2024. godine a nije prezentovano javnosti – da li je sve bilo realno, poklonjeno, tajno... kao i zašto tokom izborne kampanje nisu iznosili razne uočene nepravilnosti i preduziumali zakonske korake.

Naravno, očekujemo da uskoro sazovu Konferenciju za javnost (na koju bi pozvali novinare koje smatraju da treba da pozovu cirkularnim mejlom) i da kažu šta je bilo na održanim sednicama ali i daju odgovore ma pitanja kako ne bi neko pomislio da su se preobrazili i da nešto kriju od građana.
N.Miljković

Sednice SO Brus u prethodnom periodu na linku OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE