AC zgradaopstine

Javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine Aleksandrovac za 2024.godinu, koji prema projektovanim prihodima iznosi 1.045.533.084,57 dinara, održana je 05. marta u Domu kulture „Milosav Buca Mirković“.

Nacrt budžeta detaljno je obrazložila Marija Radičević, načelnica za budžet i finansije. Ona je istakla da je ostvarenje Budžeta za 2023.godinu bilo preko 860 miliona dinara, što je u odnosu na ukupne kapacitete opštine zadovoljavajuće.

„Ove godine nadamo se boljem punjenju Budžeta, jer imamo povećanje plata u javnom sektoru, kao i povećanje određenih poreza. Očekujemo i finansijsku podršku Vlade Srbije i resornih ministarstava u realizaciji kapitalnih opštinskih projekata“, istakla je načelnica Radičević.

Učešće u raspravi uzeo je veći broj građana i političkih stranaka Župe, koji su predložili povećanje izdvajanja finansijskih sredstava za: asfaltiranje puteva, izgradnju mostova, izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, nagrade najboljim učenicima i studentima, za novorođenčad, borce rata i drugo.

Odgovarajući na njihove zahteve i predloge predsednica opštine Jelena Paunović konstantovala je, da treba ulagati u poboljšanje kvaliteta života građana, ali da nije moguće odjednom realizovati sve predloge.

„Jednostavno, moramo da radimo ono što je najpotrebnije građanima Župe, a to je ono što je ušlo u plan Budžeta za ovu godinu. Ako se budu stvorile veće mogućnosti, izvršićemo rebalans Budžeta i nastaviti sa ulaganjima. Jednom rečju, moramo se osloniti na ono čime raspolažemo“, zaključila je predsednica Paunović.

O usvajanju budžeta za 2024. godinu odbornici SO Aleksandrovac razmatraće na narednoj sednici.
izvor:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE