DjerlekE NV0324MP

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas Novu Varoš povodom razvojnih projekata koji su realizovani u toj opštini.

Đerlek je naveo da je te projekte njegov kabinet podržao sa 4,9 miliona dinara, dodavši da je reč o digitalizaciji opštinske uprave i sufinansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije za projekat u ulici Potočilo.

On je istakao da je digitalizacija opštinske uprave važna jer se time unapređuje efikasnost zaposlenih u lokalnoj samoupravi i poboljšava kvalitet pružanja usluga građanima Nove Varoši.

Ministar je dodao da je sa predsednikom Opštine Radosavom Vasiljevićem razgovarao o daljim ulaganjima u Novoj Varoši, pri čemu je najavio novi projekat u ulici Potočilo, za koji će biti izdvojeno približno 23 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, ovaj projekat će podrazumevati kompletnu rekonstrukciju, uključujući vodovodnu i kanalizacionu mrežu, rasvetu i trotoare u pomenutoj ulici.

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj izdvojio je 66,9 miliona dinara za sedam opština i 14 projekata u Zlatiborskom okrugu.

Ove godine iz budžeta Republike Srbije opredeljeno je 315 miliona dinara za podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja. Sredstva su namenjena za projekte iz oblasti poslovne infrastrukture, potom komunalne, putne i socijalne infrastrukture.
izvor:srbija.gov.rs foto:Perić Miloš


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE