Aleksandrovac sednicaSO0324a

Odbornici Skupštine opštine Aleksandrovac na sednici koja je održana 14. marta usvojili su Budžet opštine za 2024. godinu.

Na sednici SO kojom je predsedavao predsednik SO Milan Minić usvojena je Odluka o budžetu opštine za ovu godinu, koji iznosi 1.045.533.084,57 dinara i doneto je niz važnih odluka za funkcionisanje lokalne samouprave.

Obrazlažući prihodnu i rashodnu stranu budžeta, načelnica Marija Radičević istakla je, da je on realan.

„Ove godine za kapitalne investicije opredeljeno je 208.816.304,57 dinara, što će doprineti boljem kvalitetu života građana Župe. Osim toga, očekujemo i finansijsku podršku Vlade Srbije i resornih ministarstava u realizaciji kapitalnih opštinskih projekata“, naglasila je načelnica Radičević.

Pored parlamentaraca vladajuće koalicije, o Nacrtu najvažnijeg opštinskog akta za ovu godinu, govorili su i odbornici opozicije, koji su predlagali povećanje budžeta: za asfaltiranje puteva, izgradnju mostova, vodovodne i kanalizacione mreže, nagrade najboljim učenicima i studentima, za novorođenčad...

Odgovarajući na njihove zahteve i predloge predsednica opštine Jelena Paunović konstantovala je, da treba ulagati u poboljšanje kvaliteta života svih građana Župe, ali da nije moguće ođednom realizovati sve njihove želje i potrebe.

U nastavku sednice, odbornici su dali saglasnost na Programe poslovanja sa finansijskim planom za ovu godinu: JKSP „Aleksandrovac“, JP Poslovni centar „Aleksandrovac-Župa“, kao i Agenciji za knjigovodstvene usluge.

Potom su doneli Odluku o prenosu KP u Plešu u javnu svojinu Republike Srbije, na kojoj će biti izgrađena trafostanica veće snage, koja će jakom strujom snabdevati čitavu Gornju Župu, te doneli Odluku o angažovanju eksternog revizora za završi račun Budžeta opštine za 2023.godinu, Odluku o izboru novih članova Odbora za: društveno-ekonomski razvoj, društvene delatnosti i socijalna pitanja, urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti, za rad i razvoj mesnih zajednica, zaštitu i unapređenje životne sredine, borbu protiv korupcije, i niz drugih.

Zatim su razrešili stare i imenovali nove članove Upravnih i Nadzornih odbora u gradskom Komunalnom preduzeću, Poslovnom centru, Centru za socijalni rad i drugim opštinskim preduzećima i ustanovama.

Na kraju sednice došla su na red odbornička pitanja, na koja će nadležne opštinske službe dati odgovor u najkraćem roku.
N.Miljkovič, izvor i foto:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE