Brus Maturanti0522a

Iako je postojao nagoveštaj i nada da će Opština Brus nastaviti sa stipendiranjem studenata u akademskoj 2023/24. godini definitivno je da ove školske godine ipak neće biti stipendija za uspešne studente sa teritorije opštine Brus

Opština Brus je početkom februara 2023. godine bila raspisala po prvi put konkurs za dodelu stipendija studentima sa teritorije opštine uz najavu da je to samo početak i da će se u narednom periodu obratiti više pažnje na studente, posebno one koji imaju zavidne uspehe i prosek ocena tokom studiranja.

Iako je bilo nagoveštaja od strane predstavnika Opštine Brus da će biti raspisan konkurs za stipendiranje studenata u akademskoj 2023/24. godini ipak je definitivno da neće biti raspisivan konkurs za 2023/24. godinu što je nedavno potvrdio i predsednik Opštine Brus.

Za sada nije poznat razlog zašto Opština Brus nije raspisivala konkurs za stipendiranje studenata u akademskoj 2023/24. godini kao i da li su i kolika finansijska sredstva bila opredeljena u te svrhe u budžetu Opštine Brus za 2024. godinu.

Podsetićemo da je Konkurs za akademsku 2022/23 bio raspisan 09. februara 2023. godine, a još odavno je predloženo da Opština Brus osnuje Fond za učenike i studente - opširnije na linku OVDE
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE