SOBrus hitna190816

Prva sednica SO Brus po hitnom postupku održana je u petak 19. avgusta 2016. godine sa jednom tačkom Dnevnog reda - Razmatranje predloga Odluke o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima Srednjoj školi Brus upisanim u LN br.42 i 250 KO Brus.


Posle utvrđivanja kvoruma da je na sednici bilo prisutno 23 odbornika odbornicima se obratila Vesna Marinković, direktor Srednje škole Brus, rekavši da je prenos korišćenja prava na nepokretnostima koje su navedene i rešavanja pravno-imovinskih odnosa potreban zbog dalje realizacije projekta energetske efikasnosti škole čijom realizacijom će biti promenjena sva spoljna i deo unutrašnje stolarije Srednje škole Brus.

 

Posle obraćanja Slobodana Vidojevića, odbornika SNS,  da je povređen poslovnik izglasan je Dnevni red i prešlo se na rad.

Za diskusiju se javio Vidojević Slobodan koji je rekao da je "Projekat o energetskoj efikasnosti Srednje škole Brus urađen je još 2014. godine kada se konkurisalo kod resornog ministarstva i  nije mi jasno zašto ništa nije urađeno po tom pitanju tokom 2015. i 2016. godine već se mora zakazivati sednica po hitnom postupku. Sadašnja i prethodna vlast radi po projektima koje ju uradila SNS kada je bila na vlasti tokom 2013. i 2014. godine. Ne primećujem da je sadašnja vlast izradila neki projekat konkretno osim da menja postojeće u hodu. Iz perioda kada je na vlasti u lokalu bila SNS postoje i projekti izgradnje kuće za društvo MNRL u Brusu kao i projekat Centra za kulturu i trebalo bi rešiti pravno-imovinske odnose kako bi se pristupilo realizaciji ovih projekata."
Potom se za reč javio Andrija Nestorović, opštinski pravobranilac, inače predsednik Komisije za upis nepokretnosti u svojinu opštine Brus, i rekao da je prosec upisa nepokretnosti u svojinu opštine Brus u toku. Dan po završetku sednice SO Brus, koja je održana 16. avgusta 2016. godine, dobio je  obaveštenje od Službe za katastar nepokretnosti o upisu nepokretnosti na pomenutim parcelama i učinjeno je sve za pripremu ove tačke dnevnog reda današnje sednice kako bi odbornici izglasali i omogućili realizaciju projekta Srednjoj školi Brus.
Kako se više niko nije javljao za diskusiju usledilo je glasanje gde su svi prisutni odbornici glasali su ZA.

N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE